Asaltul asupra Justiţiei. Şefa ÎCCJ Livia Stanciu, atacată din interior

Livia Stanciu
Livia Stanciu (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)

Plecând de la cazul Rarinca, nu puţini au fost politicienii care au lansat atacuri dure la adresa şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, căruia i-au solicitat demisia într-o perioadă în care Justiţia se află, practic, sub asediul politicienilor.

Grupului de nemulţumiţi i s-a alăturat şi preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), judecătoarea Gabriela Baltag, care, după o serie de remarci dure care au vizat-o pe şefa ÎCCJ, a intrat la rândul său în atenţia Inspecţiei Judiciară.

Potrivit România Liberă, judecătoarea Gabriela Baltag a făcut o serie de declaraţii la Antena 3 şi pe luju.ro, prin care şi-a exprimat părerea asupra activităţii, moralităţii şi profesionalismului Liviei Stanciu.

"Dacă sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui să fie preocuparea care să nu vă dea în niciun fel linişte zilele acestea doamna judecător (Livia Stanciu - n. r) ! Prezenţa dumneavoastră în fruntea celei mai reprezentative instanţe, un etalon al dreptăţii, pune în pericol credibilitatea magistraţilor, iar în ochii unui observator obiectiv sunteţi o persoană care nu mai poate beneficia de respectul acestei înalte demnităţi! Dovediţi onoare doamna judecător, aşteptăm demisia dumneavoastră!", a declarat Gabriela Baltag.

Şefa Asociaţiei Magistraţilor din România este acum cercetată de Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în contextul în care Codul Deontologic al judecătorilor şi procurorilor prevede că judecătorii nu îşi pot exprima opinia cu privire la probitatea morală şi profesională a colegilor lor.

Recomandăm şi Cristi Danileţ demitizează cazul Rarinca: "Nu este strigător la cer".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne