Asistentul lui John Kerry: SUA este alături de ucraineni pentru un viitor european

Proteste antiguvernamentale în Ucraina
Proteste antiguvernamentale în Ucraina (Brendan Hoffman / Getty Images)

Statele Unite sunt alături de oamenii din Ucraina care protestează pentru aderarea ţării la Uniunea Europeană, a declarat joi de la Kiev, Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat John Kerry.

Pe fondul reuniunii OSCE găzduită astăzi de Ucraina, înalta diplomată americană a îndemnat guvernul ucrainean „să asculte vocea poporului care doreşte să trăiască în libertate”.

„Acesta este ceasul Ucrainei. Să îndreptăţească aspiraţiile oamenilor sau să le dezamăgească, riscând prăbuşirea în haos şi violenţe”, a precizat Nuland.

Demonstranţii pro-europeni, care cer demisia preşedintelui Victor Ianukovici deoarece a refuzat să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, au mai fost vizitaţi în Piaţa Independenţei din Kiev de ministrul de externe al celei mai puternice ţări europene, Germania.

Guido Westerwelle a precizat că Uniunea Europeană menţine oferta pentru semnarea acordului de asociere cu Ucraina.

Liderii europeni şi secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa, sunt aşteptaţi în Piaţa Independenţei de către opoziţie.

La Kiev îşi începe lucrările azi Consiliul Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, la care participă toţi miniştrii de Externe din Uniunea Europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe