"Asta-i găleata de la voi, daţi-ne ţara înapoi!" - Flashmob la PSD

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

UPDATE. Sediul PSD a fost "împodobit" cu găleţi roşii de câteva zeci de protestatari #rezist.

Manifestanţii au întins un mare tricolor şi au aliniat mai multe găleţi în faţa intrării pe care erau inscripţionate mesaje de genul: "Asta-i galeata de la voi, îmi vreau viaţa înapoi", "Acum v-am adus găleata, data viitoare venim şi cu lopata. Sunteţi gata?", sau "PSD ia-ţi mita înapoi".

Protest
Protest (Adrian-Alexandru Neculcea)

Nu au lipsit desigur făina, uleiul sau zahărul - alimintele "tradiţionale" cu ajutorul cărora erau cumpărate voturile alegătorilor.

Protest
Protest (Adrian-Alexandru Neculcea)

De la PSD, protestatarii au mers la sediul ALDE, pentru a le oferi şi celor de acolo un tratament similar.

"Găleata este un simbol al sărăciei, sărăcie menţinută de corupţie, corupţie menţinută de clasa politică actuală, în frunte cu majoritarul PSD. Teoretic dacă dai găleata vor pica si toate celelalte. Noi facem primul pas, să sperăm că şi ei", a declarat unul dintre protestatari, Adrian-Alexandru Neculcea.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Pe Facebook se anunţă un nou eveniment, în marja protestelor #rezist, organizat pe comunitatea #Insistăm. Concret, cetăţenii sunt invitaţi să vină duminică, în Piaţa Victoriei, cu câte o găleată roşie - simbol al mitei electorale - pentru a le depune apoi la sediul social-democraţilor.

"Duminică 9 Aprilie, ora 17:00 #insistăm să returnăm găleţile electorale!

Vă aşteptăm în Piaţa Victoriei, cu mic, cu mare, cu găleata din dotare, fie că e nouă sau mai veche, roşie să fie, musai, la culoare.

Vom merge împreună la sediul PSD pentru a depune găleţile în faţa acestuia.

Vă aşteptăm!", scriu organizatorii pe pagina evenimentului

Evenimentul are loc în contextul în care, de 66 de zile, în Piaţa Victoriei se protestează non-stop pentru demisia Guvernului şi eliminarea corupţilor din funcţiile publice. Cum politicienii la putere nu dau semne că ar auzi vocea celor din stradă, protestatarii #insistă să se facă auziţi prin toate formele paşnice posibile.