Astăzi, 1 mai, de Ziua Muncii va avea loc festivalul „Pace! Muncă! Mai!"

Ana Chitoroagă
01.05.2012

Guvernul, împreună cu sindicatele şi patronatele, va organiza astăzi, 1 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, un spectacol muzical cu genericul „Pace! Muncă! Mai!", care va începe la orele 10 şi unde vor evolua renumiţi interpreţi autohtoni şi colective de dansuri precum Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc", formaţia „Catharsis", Doiniţa Ghermăn, Iurie Sadovnic, Laurenţiu Popescu, etc.

În acest context, în cadrul unei şedinţe organizate luni, 30 aprilie, Vlad Filat a solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi altor structuri responsabile de organizarea evenimentului să depună toate eforturile pentru buna desfăşurare a acestuia, precizând că “Ziua de 1 mai este Ziua Solidarităţii Oamenilor Muncii, de aceea evenimentele care vor avea loc trebuie să fie orientate spre oamenii care muncesc, dar nu să aibă conţinut politic”.

La mitingul din Piaţa Marii Adunări Naţionale sunt aşteptaţi sute de oameni din toate raioanele republicii. Şi astfel Ministerul Afacerilor Interne (MAI) îndeamnă toţi cetăţenii să evite zona Pieţii Marii Adunări Naţionale (PMAN) în ziua de 1 mai dacă nu vor avea legătură cu acţiunile organizate de Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova, îndemnând populaţia să nu participe la manifestările neautorizate, organizate de unele partide politice.

În acest sens purtătorul de cuvânt al MAI, Eugen Onică a precizat că ,,Deocamdată, există doar o autorizaţie în PMAN pentru ziua de mâine, poliţia îndeamnă cetăţenii să evite zona pentru a nu se crea ambuteiaje”, subliniind că mai mulţi poliţişti vor asigura ordinea publică.

Precizăm că Partidul Comuniştilor a anunţat organizarea, la 1 mai, a celui de-al doilea congres civic, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar dacă acţiunea nu a fost autorizată de primăria capitalei. Iar liderul comuniştilor, Vladimir Voronin le-a cerut recent autorităţilor să nu blocheze organizarea acţiunii, dând asigurări că aceasta va purta un caracter paşnic. Pe de altă parte, premierul Vlad Filat a cerut forţelor de ordine sancţionarea celor care vor încălca legislaţia, referindu-se la manifestarea neautorizată a PCRM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor