Astronautul Mitchell: "OZN-urile sunt o realitate”

Astronauţii Misiunii Apolo 14: Alan B. Shepard, jr., Stuart Roosa şi Edgar Mitchell în 1970 pe o treaptă a modulului lunar. Edgar Mitchell a spus unui post britanic de radio: “OZN-urile sunt o realitate, dar regimurile ţin aceste lucruri în secret.
Astronauţii Misiunii Apolo 14: Alan B. Shepard, jr., Stuart Roosa şi Edgar Mitchell în 1970 pe o treaptă a modulului lunar. Edgar Mitchell a spus unui post britanic de radio: “OZN-urile sunt o realitate, dar regimurile ţin aceste lucruri în secret. (NASA / Getty Images)

Dr. Edgar Mitchell, cunoscut ca cel de-al şaselea om care a păşit pe suprafaţa Lunii în 1971, spunea într-un interviu acordat postului britanic de radio "Kerrang!“: "Am fost vizitaţi pe această planetă, iar OZN-urile există cu adevărat. Chiar dacă regimurile noastre au ţinut mult timp acest lucru secret.”

"Vorbindu-se ca despre nişte simple trăsnăi, lipsite de bază ştiinţifică, ele sunt totuşi fenomene existente cu adevărat — iar acest lucru a fost ascuns cu dibăcie de către toate regimurile noastre de cca. 60 de ani încoace. Dar iată că unele informaţii s-au scurs de-a lungul vremii, iar unii dintre noi am avut privilegiul de a afla ceva din toate astea”, spune Mitchell.

În timpul interviului, Mitchell a făcut referiri şi la rău famatul incident Roswell din 1947, unde se bănuieşte că Administraţia Statelor Unite a ascuns prin retuşări prăbuşirea unui OZN şi ulterioara recuperare a acestuia.

"Am fost puternic implicat în activităţile anumitor comitete şi programe de cercetare, în care erau implicaţi de asemenea oameni de ştiinţă cu renume şi servicii secrete, toţi fiind complet dedicaţi acestei chestiuni, iar eu nu mai vreau să mai aştept prea mult, pentru a rupe tăcerea”, a continuat fostul astronaut.

"Au loc şi în continuare astfel de contacte — nu pot spune nimic prea precis referitor la aceste lucruri, întrucât nu cunosc gradul sau amploarea acestora, nu cunosc toate detaliile, sunt lucruri care nu au tangenţă cu domeniul meu de interes, dar ceea ce ştiu, este că suntem vizitaţi, că prăbuşirea de la Roswell este reală, şi că au avut loc cu adevărat o serie de contacte, care continuă şi la ora actuală …” iar cele mai notabile incidente, conform aceleiaşi surse, ar fi avut loc după cel de-al doilea război mondial.

Mitchell remarcă de asemenea trezirea tot mai puternică a opiniei publice faţă de această chestiune, concomitent cu eforturile tot mai slabe ale guvernelor de a mai ţine ascunse astfel de incidente, sau de a mai falsifica informaţiile.

"Cred că suntem în faţa unor mari dezvăluiri. Unele organizaţii serioase au pornit deja în această direcţie”, conform lui Mitchell.

70% dintre oficialităţile americane admit faptul că obiecte zburătoare neidentificate au aterizat pe Pământ. Iar cei familiarizaţi cu aceste secrete se simt tot mai puţin ameninţaţi în a dezvălui ceea ce ştiu.

Şi cum arată atunci aceşti extratereştri? "Aţi văzut astfel de imagini — din fotografiile pe care le ştiu, unele dintre aceste fiinţe sunt oameni micuţi, străini ca înfăţişare pentru om. Cunoştinţe de-ale mele, care i-au întâlnit cu adevărat, au spus că aceste imagini se apropie într-o oarecare măsură de realitate.”

Mitchell nu este singurul dintre foştii astronauţi, care a făcut publică chestiunea OZN-urilor. Colonelul Gordon Cooper, astronaut în cadrul Proiectului Mercur*, a spus în mai multe rânduri, că în 1951 a fost martorul apariţiei unei formaţiuni de OZN-uri metalice, cu formă de farfurie, la mare altitudine deasupra Europei Centrale.

Şapte ani mai târziu, colonelul Cooper trăia un nou asemenea eveniment, când monitoriza prelucrarea unui material filmat, despre aterizarea unui OZN pe fundul unui lac secat din California. A spus, că materialul a fost trimis la Washington, pentru că ulterior să nu se mai audă nimic despre el.

Conform jurnalului "The Independent“, colonelul Cooper a apărut în calitate de martor în 1978 la o şedinţă la Naţiunile Unite, având ca subiect fenomenul OZN.

* prima navă spaţială americană cu echipaj uman la bord

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură