Atac armat la un cinematograf din Louisiana soldat cu 7 răniţi şi 3 morţi

Ofiţeri de poliţie în parcarea cinematografului Grand Theater din Lafayette, 24 iulie 2015.
Ofiţeri de poliţie în parcarea cinematografului Grand Theater din Lafayette, 24 iulie 2015. (Captură Foto)

Un bărbat alb, în vârstă de 58 de ani, a deschis focul joi noaptea într-o sală de cinematograf din Lafayette, Louisiana, conform Business Insider.

Trei oameni au fost ucişi în acest incident, inclusiv atacatorul, în urma unei răni pe care şi-a provocat-o singur în timp ce poliţia a sosit la faţa locului. În plus, şapte oameni au fost grav răniţi şi transportaţi la trei spitale din zonă.

Poliţia din Lafayette a primit un apel de urgenţă în jurul orei locale 21:30, raportându-se prezenţa unei persoane înarmate care trage focuri de armă la cinematograful Grand Theatre de pe Johnston Street. Poliţia a sosit la faţa locului în mai puţin de un minut şi patru ofiţeri au pătruns în cinematograf şi au descoperit că atacatorul s-a sinucis cu propria sa armă.

Poliţia l-a identificat pe atacator dar numele sau nu a fost încă publicat, pentru a nu afecta investigaţia încă în derulare.

Forţele de ordine din Lafayette au fost trimise şi la alte cinematografe din oraş din motive de precauţie.

Motivul atacului încă nu a fost determinat.

“Nu ştim dacă a fost doar un act la întâmplare sau a fost o situaţie internă. Nu avem astfel de informaţii şi durează până vom determina acest lucru”, a declarat Jim Craft, şeful poliţiei din Lafayette.

Acest atac are loc în condiţiile în care un juriu din Colorado deliberează dacă va condamna sau nu la moarte un tânăr vinovat de uciderea a 12 persoane în timpul unui atac desfăşurat în iulie 2012 la cinematograful Aurora, la premiera filmului “The Dark Knight Rises”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe