Atac terorist în Rusia: explodează un autobuz, cel puţin 5 morţi şi 17 răniţi

In Moscova, un barbat priveste pe monitorul unui computer unde o emisiune TV difuzeaza un material video referitor la atentatul din Volgograd, 21 octombrie 2013.
In Moscova, un barbat priveste pe monitorul unui computer unde o emisiune TV difuzeaza un material video referitor la atentatul din Volgograd, 21 octombrie 2013. (- / AFP / Getty Images)

In această dimineaţă, în Rusia, la Volgograd, a avut loc o explozie despre care s-a crezut iniţial ca se datora unei butelii de gaz defectă.

Adevarata cauză a exploziei pare să fi fost un atentator sinucigaş de sex feminin. In urma atacului terorist a explodat un autobuz. Bilanţul victimelor este de cel puţin 5 persoane ucise şi altele 17 grav rănite. Raportul vine din partea Comitetului Naţional anti-terorism într-o declaraţie în care se precizează că "explozia a fost provocată de o bombă".

La bord se aflau în acel moment aproximativ patruzeci de persoane, potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Gogolyeva.

Între timp poliţia a decis să blocheze circulaţia la 'marshrutke', mini-autobuzuri private. Teama este că ar putea urma alte atentate de acest fel.

Nu departe de locul exploziei a fost găsit actul de identitate al soţiei unui lider de gherilă caucazian, Naida Afialova în vârstă de 30 de ani şi de origine din Republica Daghestan, din Caucazul rus măturat de terorismul islamic.