Atacul cibernetic asupra guvernului SUA a afectat 21,5 milioane de persoane. China pe lista suspecţilor

(Captură Foto)

Hackerii care au pătruns în bazele de date ale guvernului american au furat informaţii personale aparţinând unui număr de aproximativ 21,5 milioane de oameni, au declarat joi oficiali americani după o investigaţie asupra unui atac masiv separat pentru care China a fost învinuită în mare parte, conform Yahoo News.

Conform ultimelor informaţii oferite de Biroul guvernamental de Management al Personalului (BMP), noul atac cibernetic a afectat 19,7 milioane de persoane care au fost supuse unei verificări a antecedentelor lor, în special judiciare, din partea guvernului, precum şi alte 1,8 milioane persoane, în majoritate soţii sau copii ale celor care au depus cereri pentru posturi guvernamentale.

Această cifră masivă contribuie la agravarea breşei informaţionale, care a declanşat o serie de audieri în Congres şi critici răspândite la adresa sistemelor de apărare cibernetică a SUA.

Oficialii au declarat luna trecută că au fost compromise datele a 4,2 milioane de foşti şi actuali angajaţi federali în cadrul unui atac cibernetic separat.

Directorul BMP Katherin Archuleta a declarat că investigaţia are în vedere “cel de-al doilea din cele două incidente cibernetice separate dar înrudite” care au afectat bazele federale de date.

Ea a declarat că pe lângă numerele de securitate socială, atacatorii aparent au obţinut date privind istoricul sănătăţii, date financiare sau privind antecedentele penale, precum şi informaţii despre familiile persoanelor care au căutat să obţină slujbe guvernamentale ce necesită autorizaţie de securitate.

De asemenea, au fost furate aproximativ 1,1 milioane de amprente.

Oficialii americani au refuzat să comenteze asupra presupunerilor că Beijingul ar fi fost în spatele masive breşe informatice, deşi şeful serviciului de informaţii James Clapper a declarat luna trecută că regimul chinez este principalul suspect.

Michael Daniel, coordonator în securitate cibernetică la Consiliul de Securitate Naţională al Casei Albe, a declarat că investigarea incidentelor încă se derulează şi că administraţia Obama nu este pregătită să comenteze asupra celor responsabili de aceste atacuri.

Andy Ozment, asistent al secretarului pentru securitate internă, a declarat totuşi că atacurile au fost desfăşurate de “acelaşi actor, care s-a deplasat printre reţele diferite.”

El a declarat că breşa iniţială a fost descoperită în aprilie 2015, dar că hackerii au fost probabil prezenţi în reţea din luna mai a anului 2014.

Unii analişti au citat dovezi care arată înspre China şi au declarat că breşa informatică pare să facă parte dintr-o operaţiune mult mai amplă în cadrul căreia s-ar putea să fi colectat date sensibile pentru recrutare sau şantaj.

Deşi a refuzat să dea vina pe China, Casa Albă a declarat că incidentele subliniază nevoia unei noi legislaţii în domeniul securităţii cibernetice.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe