Auchan construieşte un centru comercial şi un retail park la Braşov, investiţie de 60 mil. euro

(PHILIPPE HUGUEN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.04.2012

Auchan România va construi un centru comercial şi un retail park la Braşov, pe platforma fostei uzine Tractorul, investiţie în valoare de 60 milioane euro, a declarat Tatian Diaconu, director imobiliar al Immochan, divizia imobiliară a grupului Auchan.

Coresi Shopping Center va fi dezvoltat în Brasov şi va cuprinde un hipermarket Auchan cu o suprafaţă de vânzare de 13.000 de mp şi o galerie comercială cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de mp. Centrul comercial urmează să fie dat folosinţă la finalul anului viitor.

Costul dezvoltării şi amenajării Coresi Shopping Center şi a Coresi Retail Park se ridică la 60 milioane euro, fără preţul terenului.

Proiectul derulat de Immochan, divizia imobiliară a grupului Auchan, este situat pe un teren de 100 hectare şi va implica mai multe etape, printre care dezvoltarea unui proiect imobiliar, a unui business parc şi a unui parc tehnologic.

Tatian Diaconu, director imobiliar al Immochan, a declarat că în cadrul proiectului este posibil să fie contruit un spital de către un operator privat.

Coresi va fi cel mai mare proiect Auchan din Europa Centrală şi de Est. Cartierul Coresi este desfăşurat pe 10% din suprafaţa oraşului Braşov, iar finalizarea lui este de aşteptat să dureze 10 ani.

Directorul general Auchan România, Patrick Espasa, a precizat că în anul 2012 sunt prevăzute două deschideri, la Iaşi şi la Bucureşti Giuleşti, sub un nou format, Auchan City, având o suprafaţă de 5.000 de mp predominant alimentară.

Planul de dezvoltare Auchan prevede deschiderea a şase magazine până în 2015, cu un buget de investiţii de 150 milioane de euro.

Espasa a mai spus că în 2011 rezultatul net al grupului a fost negativ, respectiv o pierdere de 6 milioane de lei, în principal ca urmare a constituirii de provizioane.

Grupul Auchan este prezent pe piaţa din România din 2006, iar în prezent are nouă hipermarketuri şi 4.300 de angajaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor