Australianul Jason Day ar putea lipsi de la Rio de Janeiro

Numărul 1 în ierarhia mondială nu a luat o hotărâre cu privire la prezenţa sa la Olimpiada de vară, de teama virusului Zika
Numărul unu în golful profesionist, australianul Jason Day
Numărul unu în golful profesionist, australianul Jason Day (Jason Day/twitter)

Numărul unu în clasamentul mondial, sportivul australian Jason Day încă se gândeşte dacă să onoreze cu prezenţa sa Jocurile Olimpice de pe continentul sud-american care vor debuta în luna august, după ce mai multe persoane au avut de suferit de pe urma virusului Zika.

''Vreau să vorbesc cu Bud (Martin, agentul său — n.r.) şi cu membrii familiei mele, pentru că familia este prioritatea mea. Vreau să fiu sigur că ei sunt de acord, apoi voi lua o decizie'', a mărturisit Jason Day, înainte de participarea la campionatul PGA 2016 din luna iulie.

Până în prezent mai mulţi sportivi au anunţat că vor lipsi de la Rio de Janeiro din cauza maladiei Zika.

Virusul care a fost raportat în peste 30 de ţări ar putea infecta până la 4 milioane de persoane în Americi în acest an, conform experţilor.

Boala se răspândeşte de regulă prin înţepăturile de ţânţari, dar se poate răspândi şi prin sex neprotejat, transfuzii de sânge sau, rareori, de la mamă la copil dacă virusul este contractat în cea de-a doua perioadă a sarcinii. Nu există vaccin sau tratament.