Austria anulează patru întâlniri cu oficiali turci

Recep Erdogan
Recep Erdogan (Sean Gallup/Getty Images)

Patru întâlniri politice programate în Austria au fost anulate vineri ca urmare a creşterii tensiunilor cauzate de o campanie a preşedintelui Erdogan care doreşte să obţină suportul cetăţenilor turci aflaţi în Europa.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Linz a declarat că proprietarul unui local care trebuia să găzduiască un eveniment organizat pentru un senior al partidului AKP a fost anulat.

Oraşul Hoerbranz a anulat la rândul său un eveniment la care trebuia să ia parte un ministru turc, după ce organizatorii au fost învinuiţi că au declarat în mod fals că ar fi fost vorba despre o lansare de carte.

Un alt eveniment a fost anulat în oraşul Herzogenburg, iar un purtător de cuvânt al unui hotel din Wiener Neustadt, în afara Vienei, a anunţat că a anulat un eveniment programat duminică.

Unele oraşe europene au blocat apariţii ale unor oficiali turci care încearcă să câştige sprijinul turcilor aflaţi în Europa pentru referendumul organizat în Turcia pe 16 aprilie, prin care Recep Erdogan încearcă să câştige puteri suplimentare.

Relaţiile dintre Turcia şi statele UE s-au deteriorat după ce membrii Uniunii l-au criticat pe Erdogan pentru modul în care a tratat opoziţia politică, după puciul militar eşuat din luna iulie 2016.

Ministrul de Interne al Austriei a anunţat că intenţionează să schimbe legea pentru a interzice (în Austria) oficialii străini care ţin cuvântări, dacă ameninţă drepturile civile sau ordinea publică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe