Pilotul unui avion de luptă sirian prăbuşit a fost găsit rănit în Turcia

Agenţia turcă de ştiri de stat Anadolu a susţinut că pilotul unui avion de luptă sirian care s-a prăbuşit de-a lungul graniţei turco-siriene a fost găsit rănit în Turcia.
Avion de luptă al armatei siriene.
Avion de luptă al armatei siriene. (Captură Foto)

Premierul turc Binali Yildirim a declarat sâmbătă televiziunii turceşti că un avion de luptă sirian MIG-23 s-a prăbuşit şi că pilotul sau piloţii s-au catapultat. Anadolu a susţinut duminică faptul că pilotul a fost recuperat în provincia sudică turcă Hatay, iar postul de televiziune NTV a raportat că pilotul a fost dus la un spital turc.

Ulterior, guvernul sirian a confirmat că a pierdut contactul cu unul dintre avioanele sale de luptă.

Grupul rebel islamist Ahrar al-Sham şi-ar fi asumat răspunderea pentru doborârea avionului.

Dar Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că încă nu este clar dacă prăbuşirea a fost cauzată de probleme tehnice sau dacă avionul a fost într-adevăr doborât de rebeli.

Premierul turc a precizat că este posibil ca vremea rea din zonă să fi contribuit la accident.

Turcia şi SUA susţin principalele forţe de opoziţie care luptă împotriva preşedintelui sirian Bashar a-Assad în războiul civil din Siria, pe când Rusia susţine guvernul lui Assad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe