Autorităţile israeliene vorbesc deja de a patra doză de vaccin anti-COVID

(Getty Images)

Ţarul israelian al luptei împotriva virusului Wuhan a cerut ţării, sâmbătă, să înceapă pregătirile pentru a administra a patra doză de vaccin împotriva pandemiei COVID”, relatează The Times of Israel.

Profesorul Salman Zarka a făcut declaraţiile la radiodifuzorul naţional Kan: "Având în vedere că virusul este aici şi va continua să fie aici, trebuie să ne pregătim şi pentru a patra doză de vaccin".

Zarka a adăugat: „Aceasta este viaţa noastră de acum înainte, în valuri”.

Anunţul implică faptul că sistemul controversat de paşapoarte de imunitate - numit eufemistic "cartea verde" va continua să fie „actualizat” la nesfârşit. Autorităţile au avertizat deja că „paşaportul de imunitate”, care permite deţinătorului accesul în anumite locuri publice, cum ar fi restaurante, săli de sport şi spaţii de cult, va expira în cazul în care purtătorul îşi face, sau nu, cea de-a treia doză.

Având în vedere că paşaportul este valabil timp de şase luni de la ultima doză inoculată, acest lucru implică faptul că israelienilor li s-ar putea cere să îşi facă a patra doză de vaccin în următoarea jumătate de an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură