Autorul unei cărţi care “loveşte” în Hillary Clinton îşi angajează protecţie full-time

Hillary Clinton
Hillary Clinton (Yana Paskova/Getty Images)

Autorul unei cărţi controversate despre Bill şi Hillary Clinton a declarat miercuri că şi-a luat măsuri full-time pentru a-şi asigura protecţia.

Întrebat în timpul unui interviu cu Bloomberg dacă a primit vreo ameninţare cu moartea datorită controversatei sale cărţi “Clinton Cash”, Peter Schweizer a declarat doar că beneficiază de “securitate”. “Voi spune doar că am gardă de corp. Şi ideea nu a apărut doar pentru că mi-a dat mie prin cap. Şi mai bine să mă opresc cu declaraţia aici”.

Totuşi, Schweizer nu a specificat ce fel de tip de gardă a angajat, sau dacă este vorba de o firmă de securitate.

Afirmaţiile făcute în cartea “Clinton Cash” au hăituit-o pe Hillary Clinton, fost secretar de stat al administraţiei Obama în proaspăta sa campanie începută pe 23 aprilie. Mai multe ziare au publicat articole critice care s-au bazat, cel puţin parţial, pe investigaţiile lui Schweizer.

Clinton Cash, care va fi lansată pe 5 mai, o acuză pe Clinton de distribuirea de favoruri speciale ale Departamentului de Stat în schimbul unor donaţii pentru fundaţia nonprofit Bill, Hillary & Chelsea Clinton precum şi în schimbul primirii unor sume de bani pentru discursurile susţinute de soţul ei.

Într-unul dintre cele mai notabile articole apărute ca urmare a anchetei lui Schweizer, publicaţia New York Times a atras atenţia asupra unei aprobări date de Departamentul de Stat unui acord care a permis vânzarea drepturilor americane de producere a uraniului către o agenţie de stat a Rusiei. Mulţi dintre cei care au profitat de pe urma acelui acord, susţine articolul, au oferit la acea vreme Fundaţiei Clinton mai multe milioane de dolari – sume care nu au fost dezvăluite, conform Business Insider.

Soţii Clinton şi apropiaţii lor au declarat în repetate rânduri că Schweizer reprezintă interesele "cuiva". În plus, echipa lui Clinton a atras atenţia asupra faptului că Schweizer nu deţine dovezi că Hillary Clinton a luat vreodată o măsură directă în cadrul Departamentului de Stat în folosul donatorilor fundaţiei sale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe