Avioane de luptă britanice interceptează două bombardiere ruseşti

Ministerul britanic al Apărării a declarat că a trimis câteva avioane de luptă Typhoon după ce două bombardiere ruseşti Tu-160 Blackjack, ce sunt capabile nuclear, au fost observate îndreptându-se spre spaţiul aerian al Marii Britanii.
Bombardierul rusesc Tu-160 Blackjack.
Bombardierul rusesc Tu-160 Blackjack. (Captură Foto)

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat, miercuri, pentru Mail Online că avioane ruseşti s-au aflat în zona de interes a Marii Britanii, dar că nu au pătruns în spaţiul aerian britanic.

Sky News a raportat că avioanele de luptă britanice, care aparţin sistemului Quick Reaction Alert, au fost ridicate de la sol de la baza aeriană Coningsby din Lincolnshire.

Purtătorul de cuvânt al armatei britanice a declarat pentru BBC că incidentul nu a fost ceva neobişnuit.

Spaţiul aerian britanic se întinde la aproximativ 19 km de coasta britanică.

Un incident similar, care a implicat două bombardiere ruseşti Tu-160 Blackjack, a avut loc în noiembrie 2015 şi acestea au fost escortate de câteva avioane de luptă Typhoon după ce au fost detectate zburând deasupra Oceanului Atlantic.

Numit Lebăda Albă de piloţii săi, Tupolev Tu-160 este în prezent cel mai mare bombardier operaţional din lume şi de asemenea cel mai greu. Avionul a fost proiectat ca o măsură directă de contracarare a bombardierului strategic american Rockwell B-1.

Au fost construite aproximativ 35 de astfel de “lebede”, dar doar 16 se află în serviciul Rusiei. Zborul inaugural al bombardierului rusesc a avut loc în 1981.

Dar, anul trecut, ziarul rusesc Pravda a raportat că 50 de bombardiere T-160 vor fi oferite Forţei Aeriene Ruseşti, data livrării lor fiind 2023.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe