Kremlinul transformă Crimeea într-o bază militară

Conform unor rapoarte noi, peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014, continuă să fie militarizată. În cea mai recentă mişcare a sa, Moscova a trimis avioane de transport militar Il-76 şi elicoptere.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Rusia continuă să livreze echipamente militare în peninsula ucraineană Crimeea din Marea Neagră. În ultima săptămână, Kremlinul a staţionat 10 avioane militare Il-76 şi 14 elicoptere în Crimeea.

Mişcările militare ruseşti în Crimeea au fost raportate miercuri în Kiev de purtătorul de cuvânt al Serviciului ucrainean al Securităţii de Stat, Aleksandr Tkaciuk.

“Ştim că, în decursul ultimei săptămâni, peninsula ocupată Crimeea a primit 10 avioane militare de transport de capacitate mare Il-76, împreună cu muniţie şi echipamente militare, precum şi 14 elicoptere. De asemenea, acolo a sosit şi un grup tactic de luptă”, a precizat Tkaciuk.

Conform lui Tkaciuk, această mişcare confirmă din nou faptul că peninsula ucraineană este transformată dintr-o atracţie turistică într-o bază militară pentru trupele ruseşti.

Acesta nu este primul raport al militarizării Crimeii, conform Ukraine Today.

Militarizarea nucleară a peninsulei este o ameninţare pentru pacea mondială, a declarat Vladimir Elcenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate a ONU în 15 februarie.

În decembrie 2015, liderul tătarilor crimeeni, Mustafa Dzhemilev a susţinut că Rusia a trimis în peninsulă arme nucleare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe