Avioane de luptă israeliene lovesc în nordul Siriei presupuşi luptători Hezbollah

Mai multe explozii au fost auzite în nord-vestul Damascului, iar unele rapoarte locale au susţinut că a fost vorba de "lovituri aeriene israeliene". Activiştii sirieni din opoziţie au presupus iniţial că avioanele de luptă au atacat poziţii ale armatei siriene, dar ulterior au precizat că atacul a avut loc împotriva luptătorilor Hezbollah.
Avioane de luptă israeliene.
Avioane de luptă israeliene. (Captură Foto)

Martorii susţin că cerul a fost "plin de avioane de luptă" înainte ca exploziile să fie auzite în regiune, conform rapoartelor.

S-a raportat că în zonă există luptători Hezbollah, dar aripa media a grupului terorist libanez încă nu a publicat o declaraţie după seria de explozii.

Se crede că raidul aerian a lovit zone în apropierea punctului de trecere al frontierei libanezo-siriene, în zona Falita Barrens din nordul Siriei.

O sursă din interiorul Apărării Aeriene Siriene a susţinut că Armata Arabă Siriană nu este prezentă în regiunea Falita Barrens – dar că Israelul a bombardat puternic zona.

Luna trecută, Israelul a atacat ţinte ale Hezbollah în Siria, generând tensiuni între forţele aeriene israeliene şi cele siriene.

Sistemul de apărare antirachetă Arrow al Israelului a fost forţat să doboare o rachetă antiaeriană siriană, lansată asupra unui avion de luptă israelian în timpul atacului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe