Avionul companiei Malaysia Airlines s-ar fi prăbuşit în Oceanul Indian

Autorităţile din Malaezia investighează ipoteza ca Boeing-ul 777 să fi zburat nedetectat la bazele  controlate de talibani din Afganistan.
Autorităţile din Malaezia investighează ipoteza ca Boeing-ul 777 să fi zburat nedetectat la bazele controlate de talibani din Afganistan. (youtube.com)

Avionul Boeing 777 s-a prăbuşit în Oceanul Indian şi nu au existat supravieţuitori, a anunţat, luni, premierul Malaeziei Najib Razak, conform informaţiilor iniţiale.

Declaraţiile autorităţilor malaeziene au fost făcute în baza informaţiilor obţinute prin satelit şi de către echipele de căutare care ar fi găsit mai multe bucăţi din avion. Căutările prin satelit au dezvăluit mai multe obiecte „suspecte” într-o zonă din sudul Oceanului Indian situată la vest de oraşul australian Perth. Autorităţile australiene au organizat o echipă care va recupera elementele neidentificate pentru analize.

Autorităţile nu au confirmat că elementele găsite la aproximativ 2.500 de kilometri distanţă de oraşul australian Perth sunt bucăţi ale avionului dispărut. Locul unde au fost găsite elementele ce ar aparţine avionului este la câteva mii de mile distanţă de ruta originală ce ar fi trebuit să ducă la Beijing.

„Trebuie să vă informăm că, potrivit noilor date obţinute, Cursa MH370 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian”, a comunicat compania Malaysian Airlines.

Pe 8 martie, cursa MH370 a dispărut de pe radarul civililor în mai puţin de o oră de la decolarea de pe aeroportul din Kuala Lumpur cu 238 de persoane la bord. La bord se aflau 168 de persoane de naţionalitate chineză.

„În acest moment, nu putem confirma încă faptul că obiectele care pluteau au legătură cu avionul dispărut”, au declarat cu prudenţă oficialii de la Beijing.

Căutările avionului Boeing 777 şi-au mutat atenţia de la ruta iniţială a avionului situată la nord de Ecuator către o fâşie strâmtă de apă din Oceanul Indian, la mii de mile depărtare de ruta originală a avionului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe