Avocatul lui Vlad Filat: Am cerut cercetarea penală a lui Ilan Şor

După ce la şedinţa precedentă primarul din Orhei, Ilan Şor, a fost adus în şedinţa fostului premier Vlad Filat în calitate de martor, însă a refuzat să dea declaraţii, la şedinţa din 25 octombrie, avocatul lui Filat a cerut organelor competente să îl tragă la răspundere pe Şor.
Igor Popa, avocatul fostului premier Vlad Filat
Igor Popa, avocatul fostului premier Vlad Filat (Captură: privesc.eu)
Anişoara Chiriac
25.10.2016

O nouă şedinţă de judecată în cazul fostului premier, Vlad Filat, a avut loc, marţi, 25 octombrie la Curtea de Apel. Potrivit avocatului său, Igor Popa, în cadrul şedinţei de azi au fost audiaţi mai mulţi martori şi a început cercetarea probelor aduse de către apărare.

Totodată, Popa a ţinut să informeze că, după ce Ilan Şor, martor cheie în dosarul lui Vlad Filat, a refuzat să ofere declaraţii pentru că ar contraveni intereselor sale, acesta a cerut judecătorilor să sesizeze organele competente, astfel încât Şor să fie tras la răspundere pentru refuzul de a depune declaraţii.

"În calitate de martor pe dosarul lui Vlad Filat, Ilan Şor a refuzat să facă declaraţii invocând un articol care prevede că martorul este în drept să refuze să facă declaraţii dacă aceste mărturii contravin intereselor sale. De aceea, am depus o cerere instanţei prin care am solicitat ca judecătorii să sesizeze organele competente pentru atragerea la răspundere penală a lui Ilan Şor pentru refuzul acestuia de a depune declaraţii", a precizat avocatul lui Filat, Igor Popa.

Amintim că, Judecătoria Buiucani a decis la 27 iunie să-l condamne pe fostul premier Vlad Filat la nouă ani închisoare. Aceasta i-a aplicat fostului lider PLDM, 9 ani de detenţie pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, l-a amendat cu 60.000 de lei, l-a privat de dreptul de a deţine anumite funcţii publice timp de 5 ani, i-a retras distincţia de stat Ordinul Republicii şi i-a aplicat măsura de siguranţă a confiscării speciale a bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite în valoare de 791 milioane lei. Fostul premier, Vlad Filat, pledează nevinovat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor