Azi, 8 aprilie, Valeri Kuzmin părăseşte teritoriul Moldovei

Ana Chitoroagă
08.04.2012

Duminică, 8 aprilie, Valeri Kuzmin, fostul ambasador al Federaţiei Rusiei la Chişinău părăseşte teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui decret semnat săptămâna trecută de preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, ambasadorul care îi va lua locul este Farit Muhametşin.

Valeri Kuzmin a fost ambasador al Federaţiei Ruse în Republica Moldova timp de cinci ani. Mandatul său a expirat în noiembrie 2011, dar a rămas în funcţie până în prezent.

Potrivit Publika.TV, ambasadorul Valeri Kuzmin a fost ţinta mai multor critici atât din partea reprezentanţilor societăţii civile, cât şi din partea unor actori politici de la Chişinău, după ce a afirmat la începutul acestui an că tânărul Vădim Pisari din satul Pârâta, împuşcat mortal de un militar rus din forţele de menţinere a păcii, ar fi fost beat în momentul accidentului şi ar fi condus o maşină dată în căutare.

În urma acestui incident, Partidul Liberal şi numeroase organizaţii civile au cerut ca ambasadorul rus să fie revocat din funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor