Bacău: O reţea de traficanţi de droguri îşi distribuia marfa în licee

.
. (photos.com)
Epoch Times România
11.10.2012

Cinci traficanţi de droguri care îşi distribuiau marfa în diferite licee din municipiul Bacău, prin intermediul unui elev, au fost reţinuţi joi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT din cadrul Serviciul Teritorial Bacău au descins joi la şapte locuinţe din Bacău, de unde au ridicat 580 de pliculeţe din plastic sau aluminiu în care erau depozitate diverse substanţe (pulbere albă sau substanţă vegetală), 1,8 kilograme de substanţe de aceleaşi tipuri, 40 de comprimate, 40 de dispozitive de cântărit, fumat, mărunţit sau confecţionat, sumele de 36.027 lei şi 1.650 de euro, precum şi un pistol cu gaze marca Bruni şi muniţia aferentă acestuia.

Procurorii DIICOT au reţinut cinci indivizi, pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

"Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în cursul anului 2012 gruparea condusă de I.B.F. a distribuit pe raza municipiului Bacău, în special în incinta unităţilor de învăţământ şi în zone adiacente, importante cantităţi de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi droguri de risc (cannabis şi haşiş), până în prezent fiind identificaţi un număr de peste 45 de consumatori, majoritatea elevi", au precizat surse judiciare.

Conducătorul acestei reţele de traficanţi, împreună cu un alt membru al grupării, au antecedente penale. Aceştia au fost condamnaţi de Tribunalul Bacău pentru infracţiuni de trafic de droguri, faptele lor făcând obiectul cauzei comise în termenul de încercare al suspendării condiţionate a executării pedepsei.

Liderul reţelei a adăugat în grup şi un minor pentru a-şi asigura accesul la comercializarea substanţelor cu efect psihoactiv în rândul tinerilor din licee.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor