Bagdad: Zeci de morţi în urma unui atac asupra unui mall

Un grup de bărbaţi înarmaţi a atacat luni un mall din Bagdad, ucigând peste 30 de persoane şi rănind alte câteva zeci.
Militanţi islamişti au năvălit într-un mall din Bagdad, după ce o maşină capcană a explodat în faţa clădirii, 11 ianuarie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
13.01.2016

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise şi altele 58 au fost rănite luni într-un atac asupra centrului de cumpărături al-Jawhara din capitala irakiană Bagdad, conform surselor poliţiei.

Atacatorii au năvălit în mall după ce o maşină capcană a explodat în faţa clădirii, localizată în cartierul predominant şiit Noul Bagdad.

Poliţia a recâştigat controlul asupra mall-ului şi oficialii au declarat că toţi atacatorii au fost ucişi.

Au existat rapoarte cu privire la o eventuală luare de ostatici. Totuşi, un oficial de rang înalt al securităţii irakiene a declarat televiziunii de stat că nu au fost luaţi ostatici, respingând rapoartele care au susţinut contrariul.

Grupul jihadist Statul Islamic şi-ar fi asumat răspunderea pentru atacul asupra mall-ului, precum şi pentru un atac ulterior desfăşurat în provincia Diyala.

Alte şapte persoane au fost ucise într-un atac separat cu bombă în Bagdad, care nu a fost revendicat de niciun grup până acum.

În oraşul Muqdadiya din provincia Diyala, situat la 80 km nord-est de Bagdad, două explozii au luat viaţa a 42 de persoane într-o cafenea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor