Balenciaga ajunge la Muzeul V & A din Londra

Ştiri din lumea modei: Balenciaga ajunge la V & A, Nike încheie cel mai mare contract cu Chelsea, iar cele mai ieftine genţi Louis Vuitton se găsesc în Londra.
Modele ale designerului spaniol Cristobal Balenciaga
Modele ale designerului spaniol Cristobal Balenciaga (WWD.com)

Modelele lui Cristobal Balenciaga vor fi expuse în muzeul V & A

Muzeul Victoria & Albert din Londra a anunţat că din luna mai 2017 şi până în februarie 2018 va găzdui o retrospectivă cu creaţiile designerului spaniol Balenciaga, care a murit în 1972. Balenciaga: Shaping Fashion va fi prima expoziţie dedicată renumitului designer spaniol în Marea Britanie, marcând 100 de ani de la deschiderea primei sale case de modă în San Sebastian şi 80 de ani de când a deschis porţile celebrului său studio în Paris. Vor fi prezentate aproximativ 100 de articole de îmbrăcăminte şi 20 de pălării lucrate de croitorul şi urmaşii săi - alături de schiţe, fotografii, filme şi mostre de ţesături. Scopul expoziţiei este de a arăta măiestria şi tehnicile pentru care Balenciaga a devenit un simbol şi unul dintre designeri cei mai inovatori ai secolului al XX-lea.

Cele mai ieftine genţi de mână Louis Vuitton se găsesc în Londra

Brexit are, de asemenea, impactul său asupra lumii modei. Capitala Marii Britanii este o destinaţie scumpă pentru turişti, dar ideală pentru cei care doresc să cumpere genţi Louis Vuitton. În functie de cercetare de la Deloitte, articole ale designerilor şi alte bunuri de lux acum costă mai puţin în Marea Britanie, în dolari, decât oriunde altundeva.

Potrivit cercetarii, care a fost pregătită pentru Wall Street Journal, o geantă de mână Speedy 30 de la Louis Vuitton costă £ 645 la Londra sau $ 802, comparativ cu 760 € ($ la 850), la Paris şi 970 $ în New York. În China geanta costă 7.450 de yuani, sau $ 1.115.

Nike face cea mai mare afacere cu Chelsea

Nike a semnat cel mai mare contract comercial cu o companie de sport: un contract în valoare de 60 de milioane de lire sterline (66,3 milioane de euro) pe an pentru a îmbrăca echipa Chelsea în următoarele 15 sezoane, începând din sezonul 2017/2018.

Chelsea va rămâne echipată în Adidas până la sfârşitul actualului sezon, scrie presa britanică, iar parteneriatul cu Nike va debuta în sezonul următor şi va fi valabil până în 2032.

Potrivit presei engleze, Chelsea va încasa sponsorizări de 60 milioane lire sterline pe sezon, adică 66 milioane euro, pentru un total de 900 milioane lire sterline în 15 ani (995 milioane euro).