Bănescu, despre întâlnirea preotului Ciprian Mega cu Putin: Descalifică crunt din punct de vedere moral şi intelectual

Vasile Bănescu (Basilica.ro)
Ana Ion
29.04.2024

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a criticat dur întâlnirea preotului Ciprian Mega cu dictatorul rus Vladimir Putin în marja unui festival de film organizat la Moscova, festival la care a luat parte şi preotul român.

”Această atitudine sfidătoare şi cinică dezonorează şi descalifică crunt din punct de vedere moral şi intelectual”, a declarat Vasile Bănescu pentru G4Media.

Reacţia lui Bănescu vine în condiţiile în care preotul ortodox Ciprian Mega, care a fost oaspete de onoare la un festival de film din Moscova în plin război declanşat de Rusia, a avut o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin. Mega a refuzat să dialogheze cu reporterul G4Media şi a închis telefonul când a fost întrebat despre întâlnire.

”A te întâlni şi întreţine amical cu cineva considerat criminal de război la nivel internaţional, a declara că ai făcut asta cu gândul la binele ţării (ţărişoarei) şi al Bisericii tale, deşi ele – care s-ar putea să ştie ceva mai multe decât tine despre propriul lor bine – s-au poziţionat public ferm şi limpede în consonanţă cu Europa şi în legătură cu răul imens al unui război de agresiune asupra unui stat liber şi suveran, această atitudine sfidătoare şi cinică dezonorează şi descalifică crunt din punct de vedere moral şi intelectual”, a declarat Vasile Bănescu pentru G4Media.

”Ce ar gândi şi spune Hristos Însuşi, pe care se presupune că îl slujeşti şi mărturiseşti de la altar, despre declararea unui odios război de agresiune ca „război sfânt”, despre justificarea sa sacrilegă chiar în numele Lui, despre uciderea în masă a unor oameni nevinovaţi, femei, copii, bătrâni, bărbaţi? Aceasta-i întrebarea”, a mai adăugat Vasile Bănescu.

Mega este regizorul filmului 21 de rubini, peliculă cu un puternic mesaj anti-occidental.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor