Băsescu a promulgat bugetul asigurărilor de stat

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
10.12.2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică că a promulgat bugetul asigurărilor de stat, precizând că "amânarea accizei la motorină nu mă satisface, dar a deschis un dialog cu premierul", ca urmare a afirmaţiei premierului Ponta că amână temporar majorarea accizei la motorină.

În declaraţia susţinută la Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu a apreciat faptul că premierul Victor Ponta propune renunţarea temporară la majorarea accizei pe motorină, acest lucru putând conduce la un dialog pe această temă între şeful statului şi premier.

Traian Băsescu nu agrează faptul că se propune numai o majorare pe trei luni la majorarea accizei pe motorină, ci ar dori de fapt amânarea majorării accizei pe o perioadă mai mare, eventual un an, lucru care se pare că este şi în asentimentul Comisiei Europene.

În legătură cu semnarea bugetului de asigurări sociale, şeful statului a menţionat:

"Am promulgat Bugetul Asigurărilor Sociale de stat, nu am nimic cu acest buget, încă are uşoare rezerve, dar poate nu e rău să aibă o rezervă.

Am luat notă de declaraţia primului-ministru, dar şi de informarea pe care mi-a făcut-o înainte, ca este dispus să renunţe temporar la acciza pe motorină. Nu este un lucru care să mă satisfacă, dar putem construi un dialog în continuare. Înţeleg că s-a dus domnul Voinea la Bruxelles, nu ştiu de ce s-a dus, eu l-am informat pe comisarul Olli Rehn. Aştept revenirea premierului şi aştept să continuăm această discuţie. Dacă discutăm lucrurile astea, doar nu m-oi limita să fac invitaţii publice."

Referitor la declaraţia lui Daniel Barbu în legătură cu bugetul prea mare pentru bolnavii HIV, preşedintele Băsescu a declarat: Ce poţi să spui când un demnitar al statului face o asemenea declaraţie, când România are 12.000 de bolnavi. Cred că este o declaraţie greşită. În toate ţările civilizate şi în Africa înapoiată, este o prioritate prevenirea HIV şi chestiunea umanitară pentru fiecare om în parte. Nu poate suporta nimeni, nici cei care sunt mai bogaţi nu pot suporta costurile unui tratament."

În legătură cu bugetul, Băsescu a afirmat: "Am un spaţiu de 20 de zile pe care sunt dispus să-l folosesc pentru a ajunge la o înţelegere, cu argumente. Cu cifre. Dacă v-aş spune public până unde sunt dispus să negociez, nu ar mai avea nimeni de discutat. Cred că soluţia neaplicării acestei accize este soluţia corectă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor