Băsescu a semnat decretul de numire a lui Gigel Ştirbu ca ministru al Culturii

Preşedintele României Traian Băsescu.
Preşedintele României Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)
Flori Mladin
17.12.2013

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru demisia lui Daniel Barbu din funcţia de ministru al Culturii şi decretul de numire a lui Gigel Ştirbu în această funcţie. Depunerea jurământului este programată la ora 16:00.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi Decretul de demisie a lui Daniel-Constantin Barbu din funcţia de ministru al Culturii, prin care se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

Totodată, şeful statului a semnat marţi Decretul prin care Gigel-Sorinel Ştirbu este numit în funcţia de ministru al Culturii.

Preşedinţia a anunţat că ceremonia depunerii jurământului de către Gigel Ştirbu are loc la ora 16:00, la Palatul Cotroceni.

Primul ministru Victor Ponta a informat, luni, că va trimite în cursul serii la Cotroceni propunerea privind preluarea de către liberalul Gigel Ştirbu la şefia Ministerului Culturii.

"Am discutat cu domnia sa (Gigel Ştirbu, n.r.) despre ce doreşte să facă la Minister şi o să fac propunerea preşedintelui", a afirmat Ponta.

La o zi după ce fostul ministru al Culturii şi-a dat demisia din această funcţie, Biroul Politic al PNL a votat vineri în unanimitate cererea de demisie a lui Daniel Barbu, deoarece a făcut comparaţie între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat că a primit această demisie, dar a dorit ca aceasta să fie trimisă la Administraţia Prezidenţială odată cu propunerea pentru noul ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor