Băsescu: Am urmărit Antena 3. O sectă de propagandişti ai minciunii şi urii, un grup de execuţie de tip mafiot

Situaţia Antenelor lui Voiculescu - notificate de ANAF să părăsească sediul de pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în contextul recuperării de către ANAF a prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA - a intrat şi în atenţia lui Traian Băsescu.
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
17.02.2016

Fostul preşedinte Traian Băsescu, cunoscut pentru relaţia sa "apropiată" cu televiziunea lui Voiculescu, susţine că, în seara în care ANAF le-a trimis notificarea de evacuare a sediului, a urmărit Antena 3 pentru că a vrut să vadă "atitudinea învăţăceilor turnătorului Voiculescu, într-un moment aparent dificil pentru ei, dar pe care tot ei l-au creat refuzînd să respecte o hotărâre judecătorească definitivă".

"Nici urmă de demnitate la aceşti oameni, nici urmă de decenţă, nici urmă de respect pentru adevăr. Am vrut să văd comportamentul acelora care, nu cu multă vreme în urmă, strigau în numele turnătorului Voiculescu să fie închise Realitatea TV, B1TV sau EvZ. Am văzut ore întregi de minciună în interpretarea magistrală a unor manipulatori profesionişti.

O haită care minţea susţinînd că sunt împiedicaţi la liberă exprimare şi care îşi înşela minut de minut telespectatorii, fără ruşine, fără undă de remuşcare, în numele banului, în numele puterii pe care şi-o asumă de a nu respecta legea sau în numele turnătorului Voiculescu. Mincinoşii de la Intact, sub bagheta Răspopitului, au pus totul sub falsul împiedicării dreptului la liberă exprimare şi a încetării emisiei", a scris, pe contul său de Facebook, Traian Băsescu.

Fostul preşedinte susţine că, în realitate, trustul Intact dispune de alte două sau trei studiouri închiriate la ROMEXPO, precum şi de teatrul Excelsior, toate complet echipate pentru transmisiuni de televiziune. De altfel, principalele emisiuni ale Antenei 3 se transmit de la teatrul Excelsior şi nu din Băneasa (sediul care trebuie evacuat), "inclusiv înscenarea de luni seară".

"Mi-a fost tare milă de multe dintre vedetele trustului, în mod deosebit cele de la emisiunile de divertisment, care au trebuit să răspundă prezent la chemarea la luptă a haitei mincinoase de la Antena 3. Cei mai mulţi nu ştiau legea, dar toţi ştiau că nu se pune problema întreruperii emisiei. Am avut totuşi senzaţia că le era frică de gruparea Gîdea, Badea, Dumitrescu, Tudor, Grecu, Stoicescu, Stancu, Ursu o sectă de propagandişti ai minciunii şi urii care adesea parcă ar fi un grup de execuţie de tip mafiot în slujba turnătorului Voiculescu.

Şi pentru că execuţiile publice de tip mafiot trebuie să continue, în această seară, la Antena 3 doamna judecătoare Camelia Bogdan este pur şi simplu linşată în emisiunea doamnei Dana Grecu fără nici un argument real şi cu participarea unui unsuros lider sindical al poliţiştilor, doar pentru faptul că a avut curajul să stabilească adevărul în cazul ICA", a continuat Traian Băsescu.

Deşi nu susţine că tot ce transmite Antena 3 este minciună şi manipulare, fostul şef de stat a ţinut să sublineze că "secta mincinoasă condusă de Gîdea este utilizată de turnătorul Voiculescu pentru execuţii mediatice ale oamenilor politici şi ale familiilor lor, atunci cînd aceştia nu se supun turnătorului Voiculescu."

Traian Băsescu a explicat că ANAF a procedat perfect legal, făcând o notificare neexecutorie conform Codului de Procedură Civilă, însă evacuarea forţată a clădirii din Băneasa se poate face numai în baza unei hotărâri judecătoreşti.

"Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reuşit să demonstreze de ce MCV-ul nu poate înceta. Cînd mobilizezi Senatul României împotriva punerii în aplicare a unei hotărîri judecătoreşti definitive arată atitudinea primitivă a unui politician încă ancorat în trecutul comunist", a subiniat fostul preşedinte, care a adăugat că, dacă s-ar fi pus problema închiderii emisiei Antenelor, ar fi fost şi el un apărător al lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor