Băsescu despre construirea celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti: "Ponta, sigur te-ai operat la picior şi nu la cap?"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

"Ponta, sigur te-ai operat la picior şi nu la cap?", i se adresează fostul preşedinte Traian Băsescu premierului Ponta, nemulţumit de decizia Guvernului de a permite construirea, la Bucureşti a celei mai mari moschei din Europa.

"Doi nesăbuiţi din fruntea statului român vor ca, la Bucureşti, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lingă care să funcţioneze o universitate cu 6.000 de studenţi selectaţi de prin toată lumea arabă.

Probabil nu reuşiţi să vă imaginaţi o staţie de metrou din Bucureşti în care, la ore de vîrf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah. Sau poate inteligenţa nu va ajuta să vă imaginaţi tineri romîni eşuaţi în viaţă convertiţi la islamism şi trimişi în tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan şi reveniţi în Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic.", scrie, joi, şeful statului, pe contul său de Facebook.

Criticat de şeful Cultului Musulman din România, muftiul Murat Iusuf, pentru declaraţiile sale pe tema construirii acestei moschei, Băsescu îl interpelează şi pe acesta: "Muftiule, am o sugestie şi pentru tine: ciocul mic, pentru că aici nu este vorba despre minorităţi. Ştii cumva de visul teroriştilor de la Statul Islamic de a se extinde în Balcani şi Europa Centrală? Erdogan să propovăduiască islamismul în Turcia, nu într-o ţară creştin-ortodoxă.", scrie fostul preşedinte, incheindu-şi postarea cu un: "Ponta, sigur te-ai operat la picior şi nu la cap?"

Reamintim că decizia premierului Victor Ponta de a aproba construcţia celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti pe lângă care să funcţioneze o universitate în care să înveţe 6.000 de studenţi, decizie luată în timp ce acesta era în Turcia unde şi-a operat genunchiul operat, a stârnit discuţii aprinse.

Nu doar Băsescu a criticat această decizie, ci şi M10, partidul Monicăi Macovei: "Pentru a-şi plăti operaţia din Turcia, premierul Victor Ponta promite construcţia celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti, decizie ce ar putea transforma capitala ţării într-un veritabil pol al grupărilor teroriste, avertiza marţi, în cadrul unui comunicat de presă, partidul M10.

"Construirea la Bucureşti a acestui centru religios musulman ar putea transforma capitala ţării într-un veritabil pol al grupărilor teroriste. Din această perspectivă, un atare edificiu de cult nu serveşte intereselor României şi nici imaginii minorităţii musulmane din România, perfect integrate”, a transmis formaţiunea condusă de Monica Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne