Băsescu: Flama porneşte în Republica Moldova. Patru comune şi-au declarat dorinţa de a se uni cu România

Fostul preşedinte Traian Băsescu, care este din ce în ce mai prezent pe scena politică din Republica Moldova, a atras atenţia că patru comune de acolo şi-au manifestat deja dorinţa de a se uni cu România.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Ana Ion
27.01.2018

Patru comune din Republica Moldova au semnat, prin locuitorii, primarii şi secretarii lor, că vor unirea cu România, a anunţat vineri, la România TV, liderul PMP Traian Băsescu.

"Vă dau o veste pe care cred că nu o au foarte mulţi români. Sunt patru comune din Republica Moldova care, săptămâna aceasta, au semnat prin primari, locuitori şi secretarul primăriei, că vor unirea cu România. Lucrurile încep să se mişte în Republica Moldova. Curentul unionist porneşte tot mai puternic.

Trebuie să vă spun că, după mine, Dodon [preşedintele moldovean - n.r.] a făcut o greşeală luându-mi cetăţenia, că a creat o revoltă destul de puternică. Am rămas (fără cetăţenie - n.r.) de când s-a emis decretul. Acum am atacat decretul. Mi s-a respins atacul, am făcut contestaţie. Deci sunt patru sate care săptămâna aceasta şi-au declarat dorinţa de a se uni cu România. Eu cred că această flamă porneşte în Republica Moldova", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în situaţia în care va câştiga procesul privind cetăţenia moldovenească va candida în Republica Moldova, Băsescu a replicat:

"Lăsaţi-mă să câştig procesul pentru cetăţenie şi discutăm (despre o eventuală candidatură în Republica Moldova - n.r). Nu spun nici da. Dar eu nu-mi caut o carieră politică în Republica Moldova. Am avut-o în România şi-mi ajunge".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor