Băsescu, îngropat în dosare. Cazul "Tigancă împuţită" scos de la sertar

Unul după altul, dosarele penale care îl au protagonist pe fostul preşedinte Traian Băsescu sunt redeschide la cererea Parchetul General condus de Tiberiu Niţu. Judecătoria Sectorului 1 a confirmat, luni, reluarea cercetărilor în dosarul "Ţigancă împuţită", dosar în care fostul şef de stat este urmărit penal pentru furt, furt calificat şi insultă.
Andrei Pricopie
26.05.2015

alte articole

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
Andrei Pricopie
26.05.2015

Unul după altul, dosarele penale care îl au protagonist pe fostul preşedinte Traian Băsescu sunt redeschise la cererea Parchetului General condus de Tiberiu Niţu. Judecătoria Sectorului 1 a confirmat, luni, reluarea cercetărilor în dosarul "Ţigancă împuţită", dosar în care fostul şef de stat este urmărit penal pentru furt, furt calificat şi insultă.

Aflat pe rolul instanţelor încă din 2007, dosarul vizează modul în care Traian Băsescu s-a comportat faţă de jurnalista Andreea Pană, care l-a filmat în timp ce se afla la cumpărături într-un hypermaket. Supărat din cauza insistenţei jurnalistei de la Antena 3, fostul şef de stat i-a luat telefonul mobil adresându-i-se cu apelativul "păsărică".

Potrivit ziare.com, după ce Traian Băsescu s-a urcat în maşină, telefonul jurnalistei l-a înregistrat în timp ce o numea pe aceasta "ţigancă împuţită". Deşi înregistrarea respectivă a fost ştearsă, ulterior, când telefonul a fost restituit, angajaţii postului TV au reuşit să recupereze înregistrarea care a fost făcută publică.

Procurorii Parchetului General au decis să redeschidă urmărirea penală faţă de Traian Băsescu pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii, măsură confirmată ulterior de Judecătoria Sectorului 1.

Nu demult, Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a dispus redeschiderea dosarului "Casa din Mihăileanu" în care Traian Băsescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii. Dosarul vizează modul în care fostul şef al statului a obţinut, în perioada în care era primar, casa din strada Mihăileanu din Capitală.

Traian Băsescu mai este urmărit penal şi în dosarul în care senatoarea PSD, Gabriela Firea, îl acuza pe fostul preşedinte de şantaj. În aprilie 2014, Firea l-a acuzat pe fostul şef de stat că a urmărit, prin ameninţări şi şantaj, să o determine să nu îşi mai continue activitatea în Comisia Nana.

Fostul preşedinte a declarat recent că se aşteaptă să fie deschise 60-80 de dosare penale pe numele său în contextul în care atunci când şi-a încheiat mandatul de primar împotriva sa erau înregistrate sute de plângeri penale la parchet.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor