Băsescu se dezlănţuie la adresa lui Timmermans: Bietul cabotin stă acum pitit în birou. Ce ţi-e şi cu demagogii ăştia

Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat un atac dur, marţi, pe pagina sa de socializare, la adresa liderului european Frans Timmermans.

"Conştiinţa democratică a lui Timmermans şi-a terminat gazul! În timpul campaniei pentru Parlamentul European, în speranţa că va câştiga competiţia pentru a deveni preşedinte al Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans îşi rupea hainele de pe el de grija statului de drept din ţări precum Polonia, Ungaria sau România, hiperbolizând sau inventând pericole majore de derapaje în aceste state, altfel destul de solid aşezate pe drumul democraţiei. Azi, după ce a fost bătut măr de candidatul PPE, bietul cabotin stă pitit în birou şi se face că nu vede lovitura de stat aplicată de oligarhul Plahotniuc statului de drept în Republica Moldova, ţară asociată Uniunii Europene", a declarat Băsescu.

În acest context, fostul şef de stat l-a acuzat pe Timmermans de demagogie.

"Ce ţi-e şi cu demagogii ăştia profesionişti căţăraţi în vârful instituţiilor europene. În fond, pentru Timmermans campania s-a terminat. Va vorbi din nou despre statul de drept şi îl va apăra cu frenezie în următoarea campanie. Până atunci, Republica Moldova poate să mai aştepte...", a precizat Băsescu.