Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului vine în Moldova

Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Tomer Appelbaum - Pool / Getty Images)

Benjamin Netanyahu efectuează o vizită oficială în Moldova la invitaţia omologului său moldovean, Vlad Filat care, la rândul său, vizitează Israelul. În cadrul întrevederii pe care au avut-o cei doi premieri au discutat despre dezvoltarea relaţiilor economice, sociale, umanitare dintre Republica Moldova şi Israel.

În acest context, potrivit unui comunicat de presă a Guvernului, Vlad Filat a declarat că „Israelul este o ţară cu o economie modernă, bazată pe ştiinţă, cercetare şi inovare şi suntem interesaţi în dezvoltarea unei colaborări în domeniile agriculturii, comunicaţiilor şi mediului”.

Un alt subiect de discuţie a vizat relaţiile interumane dintre cele două ţări, care sunt susţinute de cei circa 100 de mii de cetăţeni moldoveni repatriaţi în Israel. În acest sens, Vlad Filat a menţionat că, pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, Republica Moldova a decis să deschidă un Consulat Onorific la Ierusalim.

Totodată cei doi oficiali au mai discutat şi despre posibilitatea abolirii regimului de vize, optând pentru intensificarea dialogului ce va permite ca şi cetăţenii Republica Moldova să aibă parte de regim fără de vize la venirea în Israel şi despre posibilitatea oferirii a o mie de locuri pentru muncitorii moldoveni în Israel.

Mai mult, prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, a mulţumit pentru asistenţa tehnică şi umanitară oferită de partenerii israelieni, precizând că experienţa de care au beneficiat experţii din ţara noastră în cadrul programelor oferite de Guvernul israelian şi Centrul pentru Cooperare Internaţională MASHAV a fost extrem de utilă, relatează Publika.TV.

Precizăm că s-a mai convenit ca în luna septembrie să se desfăşoare şedinţa Comisiei interguvernamentale pe probleme de cooperare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe