Biroul Politic al Partidului Comunist Chinez anunţă că este ferm hotărât să menţină politica blocărilor draconice

Personal medical efectuează teste ale virusului Wuhan în Shenyang, China, 2 ianuarie 2021
Personal medical efectuează teste ale virusului Wuhan în Shenyang, China, 2 ianuarie 2021 (STR/AFP via Getty Images)
A.P.
06.05.2022

Potrivit agenţiei Bloomberg, pe măsură ce carantina din Shanghai se apropie de începutul săptămânii a şasea (deşi Partidul Comunist Chinez anunţase iniţial că aplică o carantină pe câte o jumătate de oraş, care să ţine doar 4 zile fiecare), conducerea de vârf a Chinei a afirmat că va accelera măsurile de suprimare a focarelor regionale de COVID folosind aceleaşi tactici draconice care au generat unele dintre cele mai adânci tulburări publice din istoria recentă a Chinei.

Biroul Politic al Partidului Comunist Chinez a insistat că ţara a făcut progrese în lupta împotriva COVID şi a început să publice cifre mai mici ale îmbolnăvirilor cu virusul Wuhan - numărul cazurilor din Shanghai a scăzut ieri pentru a 13-a zi consecutiv. Cu toate acestea, regimul ridică impunerile într-un ritm deosebit de lent.

Regimul militar de carantină impus de autorităţile chineze a declanşat o reacţie chiar din partea consilierului Casei Albe, Anthony Fauci, care a spus recent că măsurile anti-COVID din China nu vor avea succes pe termen lung.

În schimb cele mai recente date economice publicate de regimul de la Beijing au reflectat o reducere a activităţii economice, pe măsură ce restricţiile instituite pentru a limita focarul au închis fabricile şi au blocat lanţurile de aprovizionare.

Conducerea Chinei s-a angajat să continue să furnizeze medicamente şi alimente persoanelor care suferă din cauza carantinelor - o promisiune pe care autorităţile nu au putut-o respecta, generând numeroase incidente de revoltă ale populaţiei care se plânge de lipsă de alimente şi medicamente.

Cu toate acestea, conducerea de Partid a transmis că va „lupta cu hotărâre împotriva oricărui discurs care distorsionează, pune sub semnul întrebării sau respinge” strategia COVID zero a Chinei, potrivit comunicatului transmis după şedinţa Biroului Politic al Partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor