Bizarul caz al virusării telefonului lui Jeff Bezos

Jeff Bezos
Jeff Bezos (Getty Images)

Telefonul lui Jeff Bezos CEO al Amazon şi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, ar fi fost hackuit de prinţul coroanei saudite Mohammed bin Salman sau de cineva care îi operează contul whatsapp, potrivit The Guardian.

Se pare că Bezos a fost agăţat într-o cameră de chat whatsapp criptată în 2018, când a deschis un „fişier video infectat” ce i-a fost trimis din contul moştenitorului saudit, instalând instantaneu un virus pe telefonul său.

În câteva ore, cantităţi mari de date au fost sustrase, dar nu se cunoaşte exact ce a fost luat sau modul în care acestea au fost utilizate.

Cei doi bărbaţi au avut un schimb de mesaje pe whatsapp, aparent prietenoase atunci când, la 1 mai în anul respectiv, a fost trimis fişierul nesolicitat, potrivit unor surse care au vorbit cu Guardian cu condiţia anonimatului.

Reamintim că, după ce Naţional Enquirer a publicat o anchetă la începutul anului 2019, în care detaliază afacerea extraconjugală a lui Bezos, miliardarul a dezvăluit că publicaţia a ameninţat să publice fotografii explicite ale sale, dacă nu declara public că nu a existat nicio motivaţie politică a tabloidului atunci când a publicat ştirile despre aventura lui Bezos.

Bezos nu a dat curs şantajului, ci a scris în publicaţia Medium expunând încercarea de şantaj.

Deşi compania mamă a National Enquirer, AMI insistă că sursa lor a fost Michael Sanchez, fratele iubitei lui Bezos - consultantul de securitate al lui Bezos, Gavin de Becker, a susţinut că în spatele scurgerii de aflau saudiţii - întrucât „intenţionaseră să-i facă rău lui Jeff Bezos” după ce publicaţia Washington Post a început să acopere non-stop uciderea "disidentului saudit Jamap Khashoggi".

De Becker scrie:

Anchetatorii noştri şi mai mulţi experţi au concluzionat cu convingere că saudiţii au avut acces la telefonul lui Bezos şi au obţinut informaţii private. Nu este clar în ce măsură sau dacă AMI a fost la curent cu evoluţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură