Blocul de lux al soţilor Popovici, arestaţi în dosarul "Trofeul Calităţii", a intrat în insolvenţă

(photos.com)
Ana Petrescu
19.10.2012

Blocul cu 50 de apartamente de lux ce aparţine companiei Eurosmart Investment deţinută de Marina-Ioana Popovici şi Bogdan Popovici, arestaţi în dosarul “Trofeul Calităţii” a intrat în insolvenţă la propria cerere, după ce anterior constructorul şi banca ceruseră declanşarea procedurii, informează publicaţia “Capital”.

La finele anului trecut, Eurosmart Investment avea datorii cumulate în valoare de 11,78 milioane euro, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice. Compania dezvoltatoare este controlată de Marina-Ioana Popovici (62,61%) şi organizatorul de evenimente Forum Invest (37,3%). Imobilul este amplasat pe strada Mihai Eminescu, nr. 218-222.

Soţii Popovici se află în prezent în închisoare, în urma condamnării în dosarul „Trofeul Calităţii”, care vizează la strângerea ilegală de fonduri pentru finanţarea campaniei prezidenţiale a lui Adrian Năstase în 2004. Astfel, Marina-Ioana Popovici a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, iar soţul ei, Bogdan Popovici una de şase ani.

Pe 10 octombrie compania Eurosmart Investment a intrat în insolvenţă, după ce în 3 iulie, firma de construcţii Total Confort a depus propria cerere de insolvenţă, iar în 27 septembrie banca finanţatoare Alpha Bank a formulat o cerere similară. Astfel, decizia luată de judecătorii din Bucureşti a fost ca procesul de reorganizare să se deruleze sub administrarea Casei de Insolvenţă Transilvania.

Conform datelor Ministerului Finanţelor Publice, în 2011, Eurosmart Investment a avut o cifră de afaceri netă de 895.000 de euro şi un profit net de 398.000 de euro.

Şi compania Forum Invest a intrat la data de 3 septembrie în, tot la cererea companiei, după ce până şi binecunoscutul economist Nouriel Roubini ceruse declanşarea insolvenţei organizatorului de evenimente.

Firma de consultanţă şi strategie economică înfiinţată de “profetul crizei” Nouriel Roubini, Roubini Global Economics, a solicitat insolvenţa Forum Invest în 14 iunie. În prezent figurează drept creditor în tabelul creanţelor admis de judecători. Economistul american a participat la două evenimente organizate de soţii Popovici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor