Bolojan promite restructurarea CJ Bihor: Va ieşi cu scandal, dar asta este, milioane de euro vor fi deblocaţi

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan (Facebook)

Ales cu peste 60% din voturi la şefia Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, fostul primar al municipiului Oradea, a anunţat că va începe restructurarea instituţiei, relatează Bihon.ro.

„Trebuie făcută o reformă serioasă la CJ Bihor, pentru că, dacă banii bihorenilor sunt consumaţi, cea mai mare parte, de această instituţie, având un personal supradimensionat, şi alocând bugete pentru tot felul de proiecte care nu aduc un plus de dezvoltare, înseamnă că rămân prea puţini bani cu care să rezolvăm aceste probleme stringente pentru judeţul Bihor”, a declarat Ilie Bolojan.

”Pentru a susţine primarii, ai nevoie de finanţări şi o altă prioritate este să restructurăm Consiliul Judeţean. De acolo se vor elibera sume importante de bani. Va ieşi cu scandal, dar asta este. Nu este nici primul, nici ultimul. Efectul va fi însă în judeţ, pentru că milioane de euro, în fiecare an, vor fi distribuite suplimentar către toate comunele din judeţ. Vor fi nişte indicatori de performanţă. Nu se va mai juca politic. Nu îmi doresc asta, pentru că, Consiliul Judeţean a jucat foarte mult politic în aceşti 30 de ani. A fost o caracteristică a consiliilor judeţene, jocul politic. Eu îmi propun să jucăm administrativ, iar factorul politic să devină secundar”, a adăugat noul şef al CJ Bihor.

Potrivit sursei citate, la începerea primului mandat la Primăria Oradea, Ilie Bolojan a redus personalul instituţiei cu 30%. Mai merită reamintit că în 2019, în mandatul lui Bolojan, Oradea s-a clasat pe primul loc în topul municipiilor din România la capitalul atragere fonduri europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne