Borc, după discuţia cu Dragnea: "Guvernul nu a confiscat proiectul de ţară. Dorinţa noastră e ca PSD să fie foarte implicat!"

Vicepremier Borc a avut, la iniţiativa sa, o întâlnire cu Liviu Dragnea, cu această ocazie Borc precizând că îşi doreşte ca PSD-ul să fie foarte implicat în procesul de negociere a noului proiect de strategie economică a ţării.
Costin Borc
Costin Borc (Facebook)

Vicepremierul Borc a avut luni o întrevedere cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, temele centrale ale discuţiilor fiind proiectul de strategie economică propus săptămâna trecută de Guvern şi dorinţa ca PSD să fie foarte implicat în procesul de negociere, relatează Agerpres. Întrevederea a avut loc la sediul central al PSD.

"M-am întâlnit cu domnul preşedinte Dragnea, o întâlnire absolut normală cu preşedintele principalului partid din Parlament, am discutat despre proiectul de strategie economică pe care săptămâna trecut l-am propus şi am mai dat câteva clarificări şi dorinţa noastră ca PSD-ul să fie foarte implicat în procesul de negociere. Am discutat şi despre câteva cazuri punctuale din domeniul economic, în care noi încercăm în viitoarele luni să rezolvăm câteva probleme. O întâlnire absolut normală cu preşedintele unui partid care ne susţine în Parlament", a declarat Borc, la finalul discuţiilor.

Vicepremierul a mai ţinut să sublinieze că "guvernul nu a confiscat proiectul de ţară".

"Noi nu am confiscat proiectul de ţara, este proiectul unei strategii economice care probabil va face parte din proiectul de ţară al preşedintelui, e un proiect pe care noi l-am început încă din decembrie, aşa cum am subliniat şi în declaraţia mea la Parlament când am lansat proiectul de strategie economică.", a declarat Borc.

În contextul în care anterior acestei întâlniri Liviu Dragnea a anunţat că îi va cere vicepremierului o listă cu toţi ataşaţii comerciali ai României din ambasadele noastre, Borc a precizat că în cadrul întrevederii s-a vorbit despre ataşaţii comerciali, însă nu i-a prezentat liderului PSD lista cerută.

"Am vorbit despre ataşaţii comerciali, nu i-am prezentat lista şi despre importanţa pe care aceşti ataşaţi comerciali o au în a promova exporturile româneşti şi în a atrage investiţii străine. Am deja o analiză, a fost o discuţie despre ce se poate construi, cum putem să facem lucrurile împreună", a adăugat vicepremierul.ă", a adăugat vicepremierul.

Întrebat dacă vor mai fi întâlniri cu preşedintele PSD, Borc a confirmat, precizând că vor mai fi întâlniri cu Liviu Dragnea, precum şi cu toţi şefii de partide.

Reamintim că săptămâna trecută Guvernul a lansat în dezbatere publică documentul intitulat "România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă". Programul a fost lansat în prezenţa preşedintelui Iohannis, a premierului, a Guvernatorului BNR şi a lui Borc şi conţine 16 fişe cu 90 de măsuri concrete pe care partidele vor trebui să şi le asume pentru a scoate România din marasm. Practic, pentru a fi fezabil, acest proiect ar trebui asumat de toate partidele ce vor intra în Parlament şi la guvernare din toamna anului viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne