Broască ţestoasă în fălcile unui crocodil feroce. Cine va câştiga? (galerie foto)

Imaginile dramatice au fost realizate de fotografa Lisl Moolman în timpul vacanţei petrecute cu familia în Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud. Care animal poate rezista la ferocitatea unui crocodil? Se pare că broasca ţestoasă leopard (Geochelone pardalis).

O broască ţestoasă leopard (Geochelone pardalis) în gura unui crocodil
O broască ţestoasă leopard (Geochelone pardalis) în gura unui crocodil (Lisl Moolman/Caters)

Lisl Moolman a fost capabilă să fotografieze un episod interesant, atunci când un crocodil nu şi-a putut ucide prada. "Eram aşezată pe dig şi mă uitam la animalele care veneau să bea apă", a explicat aceasta. "Ca de obicei, crocodilii sunt la pândă. Totul era liniştit, până când am văzut un crocodil care se apropia înot, cu viteză mare, ţinând strâns o broască ţestoasă leopard între fălci".

Carapacea broaştei ţestoase era atât de dură încât crocodilul nu a fost capabil să o mestece. După o jumătate de oră, broasca ţestoasă s-a îndepărtat de grupul de crocodili, a spus Lisl.

Broasca ţestoasă leopard (Geochelone pardalis) este a patra cea mai mare specie de broască ţestoasă din lume şi a doua ca mărime din Africa, după Geochelone sulcata, iar adulţii pot ajunge până la de 60 cm. Exemplarele mari pot ajunge la 70 cm lungime. Broaştele ţestoase leopard gigante din Etiopia şi Somalia pot ajunge la 100 cm, în cazuri excepţionale.

Este o broască ţestoasă mare şi foarte atractivă. Carapacea este înaltă şi bombată, în formă de piramidă, formând un scut. Culoarea pielii şi culoarea de fond este de la crem la galben, iar carapacea are pete negre şi chiar cratime sau dungi. Fiecare broască ţestoasă leopard are un design diferit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură