Bulgaria îşi revizuieşte legislaţia antiterorism pentru a răspunde ameninţării reprezentate de Statul Islamic

Vedere generală a Parlamentului bulgar. (DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
11.12.2014

Guvernul bulgar a început o revizuire a legislaţiei antiterorism în scopul de a răspunde ameninţării reprezentate de gruparea teroristă Statul Islamic (SI), relatează joi cotidianul Şegă, preluat de Novinite.

Guvernul de la Sofia a înfiinţat miercuri un grup de lucru care va analiza legislaţia existentă şi va formula propuneri pentru amendamente legislative şi administrative, precum şi pentru măsuri de organizare.

Acestea vor include şi paşi practici pentru a răspunde ameninţării reprezentate de organizaţia teroristă SI şi de eventuala implicare a cetăţenilor bulgari.

Potrivit ziarului citat, un grup de lucru lucrează deja la amendarea Codului Penal bulgar, infracţiunea de participare la o organizaţie teroristă devenind una penală.

Surse apropiate dosarului au declarat pentru media bulgare că pedepsele vor fi severe - de la zece la 20 de ani de închisoare şi respectiv închisoare pe viaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor