Bulibaşa Stănescu, trimis în judecată de DNA. Liderul rom susţinea că poate mitui magistraţi

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe bulibaşa Ferdinant Stănescu, liderul rom fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, bulibaşa ar fi cerut şi primit zeci de mii de euro de la un denunţător, în schimbul promisiunii de a influenţa trei magistraţi din Iaşi.
Sigla DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
30.12.2015

Potrivit procurorilor DNA, în zilele de 22 şi 25 noiembrie 2015, precum şi în ziua de 9 decembrie 2015, Stănescu Ferdinant a pretins de la o persoană (denunţător în cauză), suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra a trei magistraţi din municipiul Iaşi, învestiţi cu soluţionarea unei cauze penale în care o rudă a persoanei denunţătoare fusese trimisă în judecată, în stare de arest preventiv.

În schimbul banilor pretinşi, Stănescu a afirmat că îi va determina pe magistraţii respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective.

Stănescu mai susţinea că fiecare dintre cele trei persoane („doi procurori şi un judecător”) urmau să primească iniţial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunţătorului, încă 5.000 de euro/persoană.

La data de 09 decembrie 2015, în parcarea unui hotel din localitatea Băile Felix, inculpatul Stănescu Ferdinant a primit de la denunţător o primă tranşă de 12.000 de euro din suma pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Bulibaşa Stănescu este cel de la care fostul ministru Relu Fenechiu ar fi cumpărat transformatoare vechi pe care ulterior le-a vândut directorilor SISE la preţ de noi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor