Cacialmalele istoriei: Rusia, alături de Germania, este printre ţările care au pornit cel de-al Doilea Război Mondial

Svastika, alături de secera şi ciocanul, Brest-Litovsk. Sloganul în rusă spune: Trăiască Armata Roşie, eliberatoarea clasei muncitoare din Bielorusia şi Ucraina de vest
Svastika, alături de secera şi ciocanul, Brest-Litovsk. Sloganul în rusă spune: Trăiască Armata Roşie, eliberatoarea clasei muncitoare din Bielorusia şi Ucraina de vest (Captură Youtube)

În cărţile de istorie se consideră că cel de-al Doilea Război Mondial a început pe 1 septembrie 1939 când Hitler a ocupat Polonia, dată la care Rusia Sovietică este oficial considerată "neutră".

Dar cât de neutră a fost Rusia lui Stalin din septembrie 1939 până în 22 iunie 1941 când Germania a atacat-o?

Istoria consemnează unul dintre cele mai ciudate evenimente, la sfârşitul lunii septembrie 1939 la Brest-Litovsk, unde armatele sovietică şi germană au putut fi văzute defilând cot la cot prin oraş, sărbătorind ceva.

Armata Germană ajunsese acolo, fiind condusă de generalul Heinz Guderian, iar cea sovietică de generalul Semion Moiseevici Krivoşein.

Istoria este scrisă de învingători, dar minciunile rostite de mii de ori nu devin niciodată adevăruri. Memoria ne poate ajuta să descompunem farsele sinistre jucate de mai marii zilei de ieri sau azi.

Rusia este considerată în mod fals victimă a celui de-al Doilea Război Mondial. Este una dintre ţările care a început şi a susţinut (inclusiv logistic) marea conflagraţie.

Oficial, după invadarea Poloniei, Rusia şi-a “păstrat neutralitatea” până la 22 iunie 1941 când Hitler a ordonat începerea planului Barbarossa şi invadarea Rusiei.

Adevărul istoric este, însă, diferit. Până la 22 iunie, Rusia lui Stalin a început un război cu Finlanda în noiembrie 1939 (pe care l-a pierdut 4 luni mai târziu) şi a anexat Ţările Baltice şi Basarabia şi Bucovina în iunie 1940.

Rusia este pe nedrept considerată victimă a celui de-al Doilea Război Mondial. A fost unul din factorii catalizatori ai Războiului, a pactizat cu Germania, ocupând Polonia şi alte zone. A ajuns adversar al Germaniei numai atunci când Hitler a ales să atace Rusia în iunie 1941.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii