Călătorie în Parcul Naţional Karijin din Australia


Parcul Naţional Karijin din Australia
Parcul Naţional Karijin din Australia (Facebook.com/Epoch Times paris)

Deşi în fiecare weekend sute de turişti vizitează parcul, acesta nu este foarte cunoscut. Parcul Naţional Karijini este un alt colţ de rai unde puteţi găsi pacea, liniştea şi frumuseţea. Iar dacă nu puteţi să-l vizitaţi în persoană, vă propunem o galerie de imagini spectaculoase.

Teritoriul Parcului Naţional Karjini se întinde în Munţii Hamersley pe o suprafaţă de 6.274 km². Este al doilea parc naţional din Australia, în ceea ce priveşte teritoriul, după Rudall River, situat şi el în Australia Occidentală.

Călătorie în mijlocul Parcului Naţional Karijini

În Parcul Naţional Karijini unde, de peste două miliarde de ani, pământul este sfărâmat şi transformat, se percepe măreţia naturii. Situat în Pilbara, o regiune foarte uscată, Karijini este asemănat cu o oază în mijlocul deşertului. Cheile, cascadele şi piscinele sale naturale fac ca acest parc să fie visul oricărui vizitator, dar şi una dintre cele mai importante atracţii turistice. Sub cerul albastru şi senin peisajului roşu dantelat oferă adăpost unei abundente vegetaţii autohtone, animalelor şi păsărilor.

Sunt organizate multe excursii aventuroase şi lungi plecând din oraşul Perth: puteţi vizita Karijini dar şi alte atracţii, cum ar fi Monkey Mia pe Coasta de Coral, Broome şi Kununurra în Kimberley. De asemenea, se poate zbura cu avionul până în Exmouth, Karratha, Newman, Paraburdoo (aproape de Tom Price) sau Broome. Aici există mai multe posibilităţi: vă puteţi alătura unui grup sau puteţi închiria un jeep pentru a porni într-o aventură independentă.

Odată ajunşi în parc, peisajele neatinse şi erodate de timp – cascade de culoare verde smarald, chei adânci - sunt surprinzător de accesibile.

O oră de mers pe jos vă va conduce la Dales Gorge, unde curg Fortescue Falls, unicele cascade permanente din parc.

Tot mergând pe jos, ajunşi în punctul panoramic Junction Oxer, puteţi admira privelişti de neuitat ale punctului de întâlnire dintre patru chei formidabile: Red, Weano, Joffre şi Hancock. De aici, puteţi merge până în minunatele Chei Hancock pentru a explora peşterile şi râurile subterane (este bine să faceţi uz de un ghid local). O cărare ceva mai puţin provocatoare conduce la Weano Gorge şi Handrail Pool, loc ideal pentru a face o baie.

Străbateţi cărările din jurul cheilor Kalimina Gorge, unde culorile predominante sunt albastru şi roşu strălucitor, sau înotaţi în piscina termală naturală Hammersley Gorge - vor fi experienţe de neuitat. Iar dacă vă simţiţi în putere, faceţi un pic de alpinism pe vârful muntelui Bruce, de unde puteţi admira peisajele acoperite cu flori de spinifex.

Indiferent de experienţa pe care o alegeţi, veţi fi subjugaţi de forţa naturii în Parcul Naţional Karijini.