Călătoriţi în Noua Zeelandă? De la 1 octombrie viză obligatorie şi taxă turistică pentru protecţia mediului

Paşaport
Paşaport (Pixabay.com)

Pentru a vizita Noua Zeelandă, de la 1 octombrie 2019 va fi necesară o viză electronică. Turiştii din şaizeci de ţări care doresc să intre în ţară trebuie mai întâi să solicite Electronic Travel Authority (ETA) şi să plătească o taxă de turism. Este vorba de o procedură electronică, similară în toate privinţele cu Electronic System for Travel Authorization (ESTA) necesară pentru a intra în Statele Unite ale Americii.

Numărul vizitatorilor în Noua Zeelandă a crescut considerabil în ultimii ani şi tendinţa ar trebui să continue. ETA ar trebui să contribuie la accelerarea procedurilor la frontiere, în timp ce taxa, denumită International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL), va fi contribuţia pe care călătorii o vor aduce direct infrastructurilor turistice pentru a proteja mediul.

Decizia a fost luată pentru „îmbunătăţirea securităţii şi reducerea riscurilor de imigrare, abordarea riscurilor de contrabandă şi biosecuritate, îmbunătăţirea experienţei călătorilor şi sprijinirea relaţiilor şi acordurilor internaţionale a Noii Zeelandăe”, explică autorităţile.

Prin urmare, înainte de a călători în Noua Zeelandă, vizitatorii vor trebui să completeze un formular simplu şi să plătească tariful direct online. Chestionarul include şi scanarea fotografiei şi, odată validată, va fi valabilă timp de doi ani, permiţând până la 90 de zile consecutive de şedere. Costul? 12 dolari din Noua Zeelandă (6,90 euro), reduşi la 9 (5,17 euro) pentru cei care vor face cererea de la o aplicaţie mobilă.

La acesta se adaugă IVL, o taxă de 35 de dolari din Noua Zeelandă (20,12 euro), cu aceeaşi durată ca ETA, ceea ce duce astfel la un cost total de aproximativ 26 de euro.