Camelia Potec: Balul Nataţiei va strânge fonduri pentru pregătirea tinerilor pentru JO 2020 de la Tokyo

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia  Potec. (arhivă)
Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec. (arhivă) (FILIPPO MONTEFORTE / AFP / Getty Images)

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a anunţat lansarea unui proiect - Balul Nataţiei - care să promoveze o imagine completă a acestor ramuri sportive şi în acelaşi timp să atragă parteneriate pentru susţinerea pregătirii viitorilor performeri de la JO 2020 de la Tokyo.

Camelia Potec, campioană olimpică la Atena, a precizat cu prilejul unei conferinţe de presă că gazda Balului Nataţiei de miercuri, 19 noiembrie, va fi Cercul Militar din Bucureşti, iar evenimentul se va derula sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

''Balul Nataţiei va fi organizat pentru prima oară în România şi începând cu acest an va fi inclus în agenda federaţiei. Îmi doresc prin acest eveniment ca sporturile noastre, înotul, săriturile în apă, pentatlonul modern, dar şi două sporturi noi începând de anul viitor, înotul sincron şi înotul în ape libere, să devină mult mai cunoscute. Puţină lume ştie dificultăţile cu care ne confruntăm, puţină lume ştie despre ceea ce înseamnă înotul, săriturile sau pentatlonul modern. Iar la acest bal încercăm să prezentăm cam tot ce înseamnă acest sport. Noi nu ne-am făcut o prioritate în a strânge bani la acest bal, dar vrem ca lumea să se simtă bine în acea seară magică şi încercăm să prezentăm pachete de parteneriate pentru anul viitor şi următorii 2 ani. În funcţie de fondurile strânse, ne dorim un program pentru tinerii care să participe la JO 2020'', a declarat Camelia Potec.

La acest proiect a fost cooptat şi cel mai în vogă sportiv al momentului, jucătoarea de tenis Simona Halep, care a acceptat să joace o partidă de tenis cu cel care va câştiga licitaţia de la Bal.

''Evenimentul va reuni personalităţi marcante din lumea sportului, oficialităţi dar şi oameni de afaceri. Vor fi scoase la licitaţie obiecte ale sportivilor marcanţi din România, inclusiv o partidă de tenis în compania Simonei Halep. Încercăm să aducem nişte fonduri la federaţie şi Simona a fost de acord să susţină proiectul nostru în vederea susţinerii tinerilor pentru JO şi a fost de acord să joace cu cel care va câştiga această licitaţie. Încercăm să aducem toţi medaliaţii noştri olimpici de la nataţie. Simona va fi în cantonament, va pleca pe 17 noiembrie şi nu va fi prezentă, dar va avea un mesaj pentru cei prezenţi. Voi decide împreună cu Simona de la cât vom porni licitaţia'', a adăugat multipla medaliată la Mondiale şi Europene.

Potec a precizat că federaţia face eforturi să înfiinţeze un centru de pregătire pentru copii şi juniori pentru ca înotul să revină în circuitul performanţelor: ''Noi avem ca prioritate un bazin propriu, în care federaţia să-şi facă un centru naţional de pregătire pentru copii şi juniori. Fără acest centru, în care să le oferim sportivilor absolut toate lucrurile necesare, pregătire şi masă şi şcoală, cred că şansele noastre de reuşită sunt mult mai mici''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport