Campania de strângere de fonduri “A venit şi aici Crăciunul!”: Peste 200 de copii din patru spitale vor primi daruri din donaţii

Copii, în aşteptarea darurilor
Copii, în aşteptarea darurilor (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
13.12.2012

Cei peste 200 de copii bolnavi de cancer şi care fac tratament în prezent la patru spitale din Bucureşti vor primi daruri de Moş Crăciun din donaţiile strânse de Asociaţia P.A.V.E.L. care a lansat campania de strângere de fonduri “A venit şi aici Crăciunul!”.

“Anul acesta a mers foarte prost campania de strângere de daruri pentru cei 200 de copii, faţă de anul trecut când firmele au fost foarte darnice şi am avut un Crăciun foarte bogat. Acum, majoritatea se plâng că nu mai au fonduri suficiente, dau faliment sau au diverse probleme. Oricum ar fi, noi vom strânge cadourile pentru copii”, a declarat, pentru Epoch Times, Iuliana Ghidu, director executiv la Asociaţia P.A.V.E.L. care este a părinţilor cu copii bolnavi de cancer.

De sărbători, membrii asociaţiei şi-au propus să sărbătorească Crăciunul alături de copiii aflaţi la tratament în patru spitale bucureştene - Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alex. Trestioreanu”, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M.S. Curie” şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

În afară de oferirea de daruri pentru copii, Campania “ A venit şi aici Crăciunul!” mai are ca obiectiv organizarea a doua serbări, în spitale, pe 20 şi 21 decembrie, ocazie cu care copiii vor primi cadourile şi vor petrece momente vesele în compania unor artişti, a părinţilor, personalului medical şi a celorlalţi invitaţi.

Fonduri pentru familiile sărace

Cei de la Asociaţia P.A.V.E.L. vor să mai strângă cel puţin 12.000 euro, bani necesari pentru acoperirea nevoilor pentru copiii bolnavi de cancer proveniţi din familii sărace, în primele patru luni ale anului 2013. Banii vor fi folosiţi la cumpărarea de medicamente, plata pentru unele investigaţii medicale, alimente, transport.

“Banii ar urma sa fie distribuiţi pentru 200 de cazuri. În funcţie de suma pe care o vom strânge, vom stabili dacă ajunge doar pentru tratament şi investigaţii medicale sau dacă vom putea oferi, la fel ca înainte şi bani pentru alimente şi transport. Cei cu care venim în contact au nevoi foarte mari, iar costurile pot ajunge la 25 de milioane de lei vechi pe an”, a declarat Iuliana Ghidu.

Campania “A venit şi aici Crăciunul!” se va derula până pe 15 ianuarie 2013. Lansarea oficială a avut loc în cadrul Atelierului lui Moş Crăciun, unde sunt confecţionate obiecte hand-made ce vor fi oferite în scopul strângerii de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer.

“Atelierul se află într-un apartament social unde îi adăpostim pe copiii şi părinţii care vin la Bucureşti. Am făcut mai multe obiecte pe care încercăm să le vindem. Am fost deja la un târg de meşteşuguri, dar vânzările nu au fost prea mari. Săptămâna viitoare încercăm să deschidem un stand în holul Spitalului Oncologic, iar ce mai rămâne vom vinde la magazinul nostru online”, a precizat Iuliana Ghidu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor