Campania prezidenţială din SUA divide şi Silicon Valley

Lupta prezidenţială din SUA a ajuns şi în Silicon Valley unde a fost observată o diviziune tot mai mare între giganţii hi-tech precum Google şi Paypal, în condiţiile în care unii îl susţin pe Donald Trump şi alţii pe Hillary Clinton.
Hillary Clinton (st) şi Donald Trump.
Hillary Clinton (st) şi Donald Trump. (Captură Foto)

TechCrunch, popularul blog specializat în hi-tech, a declarat luni că giganţii din Silicon Valley sunt atât de îngrijoraţi de perspectiva ca republicanul Donald Trump să ajungă preşedinte al SUA încât se chinuie să găsească şi să finanţeze mijloace pentru a încuraja oamenii să meargă la vot, probabil pentru candidata democrată Hillary Clinton.

Într-un articol numit “Tech really wants to fix this election”, reportera Kate Conger de la TechCrunch a declarat că mai multe “companii hi-tech, începând de la Google până la noi companii precum VotePlz a lui Sam Altman, încearcă să-i determine pe cetăţenii americani să voteze.

Unii dintre greii proeminenţi din Silicon Valley o susţin pe Hillary Clinton în mod direct. Co-fondatorul Facebook Dustin Muskovitz, de exemplu, a anunţat recent că el şi soţia sa donează 20 de milioane de dolari grupurilor de stânga pentru a ajuta să fie aleasă Clinton în funcţia de preşedinte.

De cealaltă parte a diviziunii politice din Silicon Valley, Conger a descoperit un investitor – şi anume fondatorul companiei Oculus VR, Palmer Luckey, care a susţinut un grup anti-Clinton - şi acum a declarat că va vota pentru candidatul independent Gary Johnson.

Fondatorul Paypal şi Palantir, Peter Thiel, este un susţinător puternic al lui Trump şi a ţinut un discurs emoţionant la Convenţia Naţională Republicană din Cleveland.