Obama participă la o strângere de fonduri pentru Hillary Clinton. Ignoră atacurile teroriste

În loc să se adreseze americanilor după atacurile cu bombă din New York City şi New Jersey, preşedintele Obama a hotărât că este mai important să participe la un eveniment de strângere de fonduri pentru Hillary Clinton.
Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (Captură Foto)

Preşedintele american Barack Obama nu s-a adresat sâmbătă americanilor în legătură cu atacurile cu bombă din New York şi New Jersey, dar a participat în schimb duminică la un eveniment de strângere de fonduri pentru Hillary Clinton în New York, conform unui pool report al jurnaliştilor aflaţi la Casa Albă.

Potrivit unui pool report de duminică, un oficial al Casei Albe a confirmat faptul că “preşedintele este informat” asupra chestiunii, dar “nu există nicio intenţie ca el să facă astăzi o declaraţie (scrisă sau în alt mod) referitoare la explozia” de sâmbătă noaptea din New York City.

“Preşedintele Barack Obama participă astăzi [duminică] la un eveniment organizat în New York de Hillary Victory Fund (HVF)”, conform unui pool report.

“Preşedintele a sosit la JBA, într-o după-masă răcoroasă de septembrie pentru a începe o călătorie de 3 zile şi jumătate spre New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU şi la două evenimente ale democraţilor de strângere de fonduri (primul, în această seară)”, a susţinut sursa citată.

La ora locală 18:24, un pool report al Casei Albe a precizat: “Marine One a aterizat pe heliportul din Lower Manhattan la ora 18:12. Strângerea de fonduri are loc în locuinţa lui Audrey şi Danny Meyer. Conform campaniei lui Clinton, există aproximativ 65 de participanţi. Aceştia au contribuit cu 25.000 de dolari. Co-preşedinţii au contribuit cu 100.000 de dolari. Preşedinţii au strâns sau au contribuit cu 250.000 de dolari.”

Casa Albă a publicat o declaraţie sâmbătă seara, susţinând: “Preşedintele a fost informat în legătură cu explozia din New York City, a cărei cauză este investigată. Preşedintele va fi informat pe măsură ce apar noi date”.

Evenimentele au avut loc în aceeaşi zi în care un tânăr, originar din Somalia, a înjunghiat mai mulţi oameni într-un mall din St. Cloud, Minnesota, în numele grupului jihadist - Statul Islamic. Militanţii şi-ar fi asumat creditul pentru atacul din mall.

Autorităţile au declarat că, între atacurile cu bombă din New York şi New Jersey ar exista o legătură, şi anume un american de origine afgană. Ahmadkhan Rahami a fost arestat luni după un schimb de focuri cu forţele de ordine în oraşul Linden din statul New Jersey.