Guvernatorul New York-ului: Explozia din Manhattan este un act terorist, dar nu are legătură cu ISIS

Explozia de sâmbătă din Manhattan, New York City, a fost confirmată de guvernatorul statului New York ca un atac terorist. Totuşi, autorităţile încă investighează incidentul şi pe moment nu au descoperit vreo legătură cu terorismul internaţional, şi în special cu grupul jihadist Statul Islamic.
Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, inspectează locul unei explozii masive în Manhattan, New York City, SUA, 18 septembrie 2016.
Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, inspectează locul unei explozii masive în Manhattan, New York City, SUA, 18 septembrie 2016. (Captură Foto)

Guvernatorul statului New York a confirmat duminică faptul că explozia unei bombe în New York, care a provocat 29 de răniţi, a fost un act de terorism, dar nu s-a făcut nicio conexiune cu grupul jihadist Statul Islamic (cunoscut şi sub numele de ISIS).

Luând cuvântul la o conferinţă de presă, Andrew Cuomo a declarat: “Bomba care a explodat în New York este clar un act de terorism, dar nu are legătură cu terorismul internaţional. Cu alte cuvinte, nu am găsit nicio legătură cu ISIS”.

În acelaşi timp, ulterior, în cursul zilei de duminică, primarul oraşului New York City, Bill de Blasio, a declarat reporterilor: “Ştim că a avut loc un atac cu bombă. Ştim că a fost un incident foarte serios. Dar avem multe de făcut pentru a putea spune care a fost motivul din spatele acestuia.

“Vor fi analizate toate teoriile posibile cu privire la incidentul ce a avut loc şi cum se conectează ele, dar nu avem nicio dovadă specifică în acest moment. Vom continua să informăm publicul despre paşii pe care îi facem”, a adăugat Blasio.

Dispozitivul explozibil, despre care se crede că a fost amplasat într-un coş de gunoi, a fost detonat sâmbătă la ora locală 8:30 p.m. (1:30 a.m. BST) pe 23rd Street, între 6th Avenue şi 7th Avenue.

În plus, poliţia a descoperit şi dezamorsat un al doilea dispozitiv în apropierea districtului Chelsea, cartierul Manhattan din New York City.

Guvernatorul Cuomo a liniştit cetăţenii New York-ului că nu mai există nicio ameninţare imediată, dar a anunţat că un număr suplimentar de 1.000 de poliţişti şi ofiţeri ai gărzii naţionale vor fi postaţi la aeroporturi, staţii de autobuz, metrouri şi în toate zonele majore de tranzit din regiune. De asemenea, el a cerut cetăţenilor din New York să nu cedeze în faţa fricii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe