Coreea de Sud ameninţă Phenianul că îl va face “scrum”

Guvernul din Seul a dezvoltat un plan pentru a rade complet capitala nord-coreeană, conform unui raport media. Coreea de Sud a precizat că va distruge toate zonele oraşului dacă va exista o ameninţare nucleară iminentă.
(Captură Foto)

Agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap a declarat, duminică, că în cazul unui posibil atac din partea Nordului, Seulul este pregătit să recurgă la o campanie intensivă de bombardare ce va rade capitala nord-coreeană de pe hartă.

“Fiecare district al Phenianului , în special acolo unde este probabil ascunsă conducerea nord-coreeană, va fi complet distrus de rachete balistice şi proiectile de mare putere de îndată ce Nordul manifestă orice semn că ar utiliza o armă nucleară. Cu alte cuvinte, capitala nord-coreeană va fi făcută scrum şi ştearsă de pe hartă”, a precizat o sursă a agenţiei Yonhap.

Informaţii despre operaţiunea detaliată de bombardare au ieşit la iveală după ce Ministerul sud-coreean al Apărării a prezentat planul KMPR (Korea Massive Punishment and Retaliation) într-o sesiune a Adunării Naţionale a Coreei de Sud. Operaţiunea îl va viza în particular pe dictatorul nord-coreean Kim Jong-un şi pe membrii eşaloanelor superioare ale guvernului.

Înger păzitor”

Întrucât Sudul nu are propriile arme nucleare, a ameninţat că îşi va optimiza utilizarea arsenalului de arme convenţionale. “Planul KMPR este cel mai mare concept de operaţiune pe care îl poate avea armata în absenţa propriilor arme nucleare”, a notat sursa.

Sudul a dezvoltat un scenariu în care va mobiliza arsenalul său de rachete balistice sol-sol Hyanmoo (Îngerul păzitor). Rachetele, care vor fi dezvoltate suplimentar şi testate anul următor, au raze de acţiune de până la 1.000 km.

Nordul ia în derâdere ameninţările ONU

O sursă separată a declarat pentru Yonhap că armata sud-coreeană a lansat o unitate specială pentru operaţiuni dedicată distrugerii conducerii militare nord-coreene.

Coreea de Nord a declarat duminică faptul că efortul ONU de a amplifica sancţiunile împotriva sa după cel de-al cincilea şi cel mai mare test nuclear al său este “caraghios”.

Coreea de Nord a detonat vinerea trecută cea mai puternică explozie nucleară până în prezent, susţinând că a dezvoltat expertiza necesară pentru a echipa o rachetă balistică cu un focos nuclear.

În plus, duminică, Coreea de Nord a reiterat o cerere anterioară de a fi recunoscut ca stat nuclear. Nordul susţine că atât testele pentru rachete cât şi testul nuclear sunt necesare pentru a aborda o ameninţare nucleară americană la adresa independenţei sale.

“[Preşedintele american Barack] Obama încearcă din greu să refuze Coreei de Nord poziţia strategică a unui stat legitim dotat cu arme nucleare, dar este un act la fel de prostesc precum ai încerca să eclipsezi soarele cu palma”, a declarat Ministerul nord-coreean de Externe, fiind citat de agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe