Carmen Dan: Documentul publicat de Rise Project nu e înregistrat în nicio structură MAI

Explozivul document în care se vorbeşte despre o reţea infracţională centrată în jurul lui Liviu Dragnea - prezentat drept stăpânul de facto al Tel Drum - n-ar apărea în evidenţele MAI, susţine Carmen Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Documentul atribuit DGPI de către RISE Project în incendiara anchetă despre Dragnea, Tel Drum şi fraudarea banilor statului nu se găseşte înregistrat în nicio structură a MAI şi iniţial nu a avut antet, a susţinut vineri ministrul de Interne Carmen Dan.

"Aşa cum am anunţat, eu am făcut unele verificări. Cum aţi observat, acel document emană de la o instituţie, de fapt, este trecut pe document antetul unei instituţii, vorbim de IPJ Teleorman. Vă anunţ acum că am făcut verificări serioase în registrele de evidenţă ale IPJ Teleorman şi acest document nu se regăseşte înregistrat instituţional, aşa cum ar fi fost normal. Mai mult, am făcut verificări la nivelul DGIPI şi ştiţi că această direcţie a anunţat că nu a emis acel document, nu s-a regăsit nici în evidenţele acestei structuri. (...) Acel document nu există înregistrat, ceea ce mă face să susţin concluzia firească că acel document este unul preconceput, prefăcut în alte scopuri. Nu acelea procedurale, instituţionale de a urma o cale normală, firească, legală, de sesizare a unor instituţii sau autorităţi competente", a susţinut ministrul la finalul ceremoniei de absolvire a promoţiei 2017 de ofiţeri ai Academiei de Poliţie 'Al. Ioan Cuza'.

Ministrul de Interne a mai ţinut să declare că este gata să întreprindă toate demersurile legale pentru ca toţi cei care au făcut afirmaţii în spaţiul public că acel document ar proveni de la DGIPI să le probeze sau să le retragă.

"Vorbesc de cei care spun că această anchetă jurnalistică are la bază un document emis de DGIPI. Voi exercita toate căile legale pentru a nu plana asupra MAI aceste speculaţii. Eu consider că este afectată imaginea ministerului. (...) Vă mai spun ceva, am informaţii certe că acest document nu a avut iniţial antet şi în perioada următoare veţi afla mai multe", a adăugat Carmen Dan.

Carmen Dan nu a dorit să comenteze decizia DNA de a extinde ancheta în baza raportului invocat de RISE Project, subliniind că va exercita toate căile legale pentru a nu plana asupra MAI aceste speculaţii din spaţiul public. De asemenea, ministrul a mai precizat că nu ştie cine avea interes să păteze imaginea celor invocaţi în raport şi că nu e posibil ca un fost angajat al DGIPI să fi plecat cu acel document întrucât ar fi infracţiune.

Reamintim că Rise Project a publicat recent un document atribuit serviciului secret al MAI în care se precizează că "la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman se deţin o serie de informaţii cu privire la preşedintele Consiliului Judeţean Dragnea Liviu, care şi-a format o reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ" şi se reclamă săvârşirea unor fapte penale. Potrivit documentului, reţeaua lui Dragnea ar fi fraudat la greu bani publici şi fonduri europene prin contracte cu statul. Parte din fonduri au fost aprobate de Tăriceanu, la vremea respectivă premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne